Érzékeny bőrű babák anyukái, próbáltátok a
mosódiót? Mi a véleményetek?
szia.Én kaptam egy ismeröstől amikor megszületett a lányom igaz ő nem érzékeny bőrű.Kb 4 hós koráig használtam is de amikor elkezdtük a hozzátáplálást és tiszta foltos maradt a ruhája akkor azt mondtam lehet akár milyen hiper szuper mosóbigyó nekem ugyan nem kell.De amigy lehet kapni külön baba mosószert sztem elöször arra válts aztán később már lehet a tietekkel.jó babázást..
2010. okt. 29. 16:58
Nekem nem tetszett az "illata" és a ruhák sem lettek szép fehérek. Külön lehet kapni bio fehérítőt, de annyira nem érdekelt a dolog, csak a mosódió próbacsomagra ruháztam be, a DM-ben lehet kapni kis szütyőben.
2010. okt. 29. 17:11
Nem arra való, hogy kivegye a foltokat, ami ugye egy babánál elkerülhetetlen. Viszont jobban eredményt érsz el, ha egy kanál szódabikarbónát teszel mellé, növeli a zsíroldó hatást. Nem fakítja a szineket. A szódabikarbona egyenértékű a Calgon nevű csodaszerrel, csak sokkal olcsóbb. Miből áll az igen drága Calgon? Nézzd meg a címkét. 1kg 500Ft megéri. Ha érdekel még, mire tudod használni, nézd meg itt:
[link]
2010. okt. 29. 17:15
Öblíts ecettel, az semlegasíti a mosóport.
Nekünk ugyan már nincs pici babánk, de bőrgyógyászati problémák miatt nem moshatok akármivel. Mosószódával szoktam mosni, a fehérekhez pluszban teszek még szódabikarbónát és ecettel öblítek. Szép tiszták a ruhák, puhábbak is, mint azelőtt (itt nagyon kemény a víz) és a bőrirritáció is elmúlt. Próbáltam a mosódiót is, de nem mosott szép tisztára.
2010. okt. 29. 17:16
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
Én ugyan nem használtam mosódiót.Én a persil sensitivet használtam.Semmi gondunk nem volt vele.
2010. okt. 29. 18:18
A mosódió nem csodaszer, de olcsón fel lehet turbózni. 1 liter ecet 100 Ft, egy kg mosószóda 300 Ft. Pár szem dióval mosok, a mosópor helyére egy ek mosószódát teszek - ez fontos, mert a mosódió a foltokat nem szedi ki, és hosszas használatától beszürkülnek a fehér ruhák. Az öblítő helyére ecetet löttyintek, meg pár csepp illóolajat, így jó illatosak a ruhák. A gyümölcsfoltokat dm-es epeszappannal (Galleseife) dörgölöm meg még mosás előt, ez kb 5 perc pluszmunka. És a ruhák tisztán, hófehéren, illatosan kerülnek elő a gépből, ráadásul vegyszermentesen. Ez a kombináció kihozta a répa-, sütőtök- és barackfoltokat, amivel a Persil gél nem birkózott meg korábban. Szóval a dió nem csodaszer, de tud mosni, ne add fel. :-)
2010. okt. 29. 18:56
a mosódió sajnos tényleg nem bánik el (önmagában) a kaki- és gyümölcsfoltokkal. De! Extra tippek mosódióval történő mosáshoz, babaruhák tisztításához:
[link]
2010. okt. 29. 21:42
Fú mennyi tipp, de jók, köszi!
2010. okt. 29. 22:34
Szerintem nyugodtan megpróbálhatod már az általános mosószereket, esetleg öblitőt ne használj még egy darabig.
2010. okt. 29. 22:46
Kapcsolódó kérdések: