Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a nagyobb...

Mit lehet tenni, ha a nagyobb gyermek a hangos játékával felkelti a pár hetes babát?

Figyelt kérdés
2,5 éves, sajnos nemigen érti meg, hogy legyen halkabb. Brümmög hangosan az autóihoz, kismotorozik a folyosón, játszik az elektromos játék fúrógépével. Elvenni nem akarom tőle, hisz a kicsi nagyon sokat alszik...illetve aludna...
2011. aug. 4. 17:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

A kicsi majd megszokja. Ha "cseszegeted" vele a nagyot, azzal a testvérféltékenységet növelheted.

Nekem négy gyerkőcöm van, hát gondolhatod. A kicsi még könnyen alkalmazkodik, ha megszokja, hogy zajban alszik, akkor később is jobb alvó lesz, és a nagynak sem kell úgy éreznie, hogy a kistesó miatt már ezt sem szabad.

A sógornőm pl. síri csendet követelt az első gyereknél, pisszenni sem lehetett, most 9 éves, arra is felébred, ha a konyhaszekrény ajtaját kinyitják és nyikordul egyet.

Aztán elköltöztek, és a kicsi már az új helyen született meg. Épp építkezés volt a szomszédban hónapokig. A nagy zajhoz úgy hozzászokott a kicsi, hogy mellette még porszívózni is lehet, azt sem hallja meg.

2011. aug. 4. 17:49
 2/11 anonim ***** válasza:
37%
Hát szerintem egy 2.5éves gyereknek már meglehet magyarázni hogy legyen halkabb,mert a kis tesó alszik.Vagy ha tényleg nem érti akkor vidd át a másik szobába,ha van.
2011. aug. 4. 17:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy anyaotthonban tapasztaltam, hogy 30 balhézó gyerek és anyuka között is tud békésen cseperedni az újszülött...egy kicsit brümmögő testvér nem lehet olyan nagy gond...
2011. aug. 4. 17:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne is vedd el.És igen,a kicsi majd megszokja.Ettől függetlenül nyugodtan szólj a nagynak,hogy kérlek kicsit halkabban,vagy alszik a pici stb.,de tényleg ne aggódj,meg fogja szokni.2 gyerekes anyuka
2011. aug. 4. 18:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 éves lesz a nagy amikor a kistesója megszületik és én is gondolkodtam már ezen de szerintem ehhez lesz szokva, nem kéne rá felébrednie. De nem venném el tőle a játékát az biztos legfeljebb megkérném, hogy halkabban hangoskodjon. :)
2011. aug. 4. 18:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én eleinte elvettem a zajos játékokat a 3évesemtől, amikor a kicsi aludt. Azóta, ha mondom neki, hogy Vanda baba aludna, már szépen magától rakja is el a zúgó, brümmögő stb.játékokat :) Olyan aranyos.
2011. aug. 4. 20:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én 2,5 évesem megérti, hogy halkan kell játszani, ha alszik a kistesója. Egyébként meg fogja szokni a pici is a zajt, de azért a naggyal nyugodtan beszélhetsz, csak ne szidd meg, nehogy féltékeny legyen.
2011. aug. 4. 20:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem csak az jutott az eszembe, hogy addig a kérdezőt eszi az ideg, hogy a pici felébred, talán még többet sír is. Én szólnék a nagyfiúnak finoman, hogy halkabban játszon, ennyi idősen megértik már, legfeljebb nem akarja úgy csinálni. Találd meg valahogy vele a hangot. Nekem a 1,5 éves kisfiam is tudja már, hogy mi az valamit halkan csinálni.
2011. aug. 4. 22:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Én a lányomnak minél többször mondok valamit annál kevésbé hallgat rám,de ha csak egyszer szépen leülök és elmagyarázok neki valamit (és utána hagyom,hoyg ő magától felfedezze hoyg az a helyes magatartás) akkor csinálja.

Az a helyzet,hoyg hosszú távon tényleg akkor jársz jobban,ha hagyod, és bár most az elején sokszor felriad rá, később viszont már nem fog, és felnőttként is jobba lvó lesz, mint azok akik csak síri csendben tudnak aludni (pl én).

Tudom,ezzel az a baj,hogy könnyű mondani,mikor neked jól esne az a kis szünet, amíg alszik a csöppség... de ha úgy érzed birod még egy cseppet, akkor inkább tényleg hagyjad zajongani.

Ha mégsem, akkor menj el vele játszani távolabbra a házban/lakásban ha van rá lehetőség, olvassatok mesét, vagy olyan dolgot adj neki ami érdekli de csendes elfoglaltság.

Vízfesték,gyurma, nem tudom mennyire szereti az ilyesmit???

2011. aug. 5. 08:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Én soha nem csináltam ebből gondot. Annyi volt a kérésem, hogy ne ugráljon az ágyon, ha alszik a tesó.

Soha nem mondtam ilyet, halkabban, mert alszik a gyerek egyébként sem.

És mi vagyunk az egyetlenek, akik alszanak a szomszéd kutyájától, mert állítólag ugat meg vonyít egész éjjel, nálunk meg nyitva van az ablak és alszik a két gyerek meg mi is. Úgy meséltem a szomszédoknak, hogy elment az esze anyósomnak, mert hall valami kutyát ugatni és kiderült ők sem alszanak, mert ők is hallják.

Barátnőméknél meg kint volt a papír ne kopogj, mert alszik a baba.

Úgyhogy én is azt vallom, nem jó arra nevelni a gyereket, hogy csendben aludjon csak meg halkan legyenek körülötte, mert egész életében szenvedni meg nyavajogni fog a szomszéd meg a kutya, kakas akármi miatt.

2011. aug. 5. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!