Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az, hogy a...

Hogyan lehet az, hogy a bölcsibe 4 órakor már alig van gyerek? Milyen munkaidőben dolgoznak a szülök?

Figyelt kérdés

Én ne értem hogyan van ez!Én 8-17-ig dolgozok a párom 8-4-ig de így is 5re ér a gyerekért a bölcsibe és olyankor szinte már ő az utolsó.Mondja a gondozó néni, hogy 4 körül már alig van gyerek.Hogyan van ez?

Mivel 8-ra megyünk melózni a gyerek mér fél 7-kor bent van a bölcsiben.Mindenkinek rugalmas a munkaideje vagy mi vagyunk bénák?

2011. aug. 3. 18:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A bölcsis korú gyerekek esetén szerintem sok anyuka csak 6 órában megy vissza dolgozni(főleg most, hogy 8 órában már nem jár a gyes). Ha valakinek közel van a munkahely akkor hamar ott tud lenni délután a gyerekért. Én is 6 órában fogok dolgozni, de nálunk le kell dolgozni az ebédidőt is, és a munkahelyem is kb 45 percre van, szóval én még így is aggódok, hogy ő lesz az utolsó akit elviszek.
2011. aug. 6. 22:33
 12/14 anonim ***** válasza:

1 anyu részmunka idős

2 apu korán megy dolgozni ezért hamarabb érte tudd menni

3 nagyszülők

4 egyéb rokon

5 csak papíron dolgozik anyu

6 több műszakos munkarend

7 otthon dolgozik anyu

8 apu dolgozik otthon

2011. aug. 7. 07:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyébként nem mellesleg törvény tiltja ezt, egy gyerek maximum 10 órát tölthet óvódában, mert a törvény szerint ez egy munkahely a gyereknek, és ahogy a munka törvénykönyve nem engedi ezt felnőtteknek, úgy a gyermekvédelmi törvény nem engedi ezt a gyerekeknek.

Nem tudom persze kit vonnak felelősségre, a szülőt vagy az óvónőket, ha ellenőrzik. Vagy az óvónők hazudni kényszerülnek a naplóban.

Egyébként a mi ovinkban is fél négy-négy között elviszik a legtöbb gyereket, a nagyszülők, sokszor ebéd után már, de szerintem legtöbbször a váltott műszak miatt, hiszen a leggyakoribb munkaidő 7-től 3-ig, illetve 8-tól 4-ig. És aki 8-ra jár viheti a gyereket, aki meg 3-ig dolgozik mehet érte. Mondjuk az is igaz, ritka az aki még 3 órát a munkahelyére való utazással tölt naponta. Ezt is számold. Sokan járnak kocsival, és így max 20 perc az utazgatás. És akkor ráér háromnegyed nyolcra vinni a gyereket és negyed ötre már ott van érte, ha 8-tól 4-ig dolgozik is.

2011. aug. 7. 15:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálunk ez úgy volt, hogy megengedték a m.helyemenm hogy 7-re járjak dolgozni, úgyhogy fél 7-re vittem a lányomat. De aztán 2 hét múlva azt mondta anyu, hogy elviszi ő, akkor pont nála laktunk, ugyhogy jól jött a segítsége, mondhatta volna elöbb is :(.

Anyu nem dolgozik régóta, de mondjuk mások nagyija bőven dolgozik, ez erre felé a felállás. Azoknak jó kis fejtörést okoz a gyerek elvitele.

Érte bőven tudtam menni 3-ra, fél 4-re, mivel 2-ig dolgozok (vagy mikor 7-re jártam, akkor 3-ig) ha nappalos vagyok. Mikor éjjeles voltam, akkor ugye tudtam vinni-hozni megint, csak az éjszakát kellett megoldani, akkor szintén anyu ügyelt rá vagy a párom ha nem volt ő is éjjeles.

Most már külön lakunk anyuéktól egy jó ideje, de már ovis a nagylány pár éve, és ha nappalossak vagyunk, 6-ra az oviban van, meg van beszélve a főnöknőmmel, hogy ilyenkor kések. Illetve a párom 8-ra jár, és fél 7-kor indul a busza.

2011. aug. 7. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!