Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor mikor lehetne...

Most akkor mikor lehetne gyermekünk?

Figyelt kérdés
Nem értem a páromat. Szeptemberben költözünk a házunkba, most albérletben lakunk. Évek óta együtt vagyunk, boldogan, én 25, ő 31. Beszéltünk gyerekekről, házasságról. Mondtam, hogy én csak úgy esem teherbe, ha már férjnél vagyok, előtte nem. Többször említette nekünk milyen gyűrünk lesz, szóval szeretne összeházasodni majd. Kérdeztem ő mikorra tervezi a gyereket: azt mondta, amint beköltöztünk, tőle jöhet. De hát tudja, hogy én meg még így nem szeretném (nem férjezetten) (és most ne tartson senki régimódinak, szerintem ez a normális). Viszont erőltetni sem szeretném, mert annak sose szokott jó vége lenni. Azt sem akarom, hogy eléállok, hogy most akkor elvesz majd egyszer vagy nem, mert mivan ha már tervezi és meglepit akar, így meg elrontom. De így meg azt se tudom meg, hogy egyáltalán akar-e esküvőt. Ja, és alapvetően azért kérdezem, mert én már szeretnék egy babát.
2011. júl. 28. 13:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a férjem jelentette ki, hogy akar babát, de csak az esküvő után. Mondjuk nálunk ez nem volt gáz, mert két héttel az esküvő előtt közölte :D

Amúgy nem vagy szerintem maradi, amiatt, hgy csak férjezetten szeretnél gyereket. De akkor is az lenne a legcélravezetőbb, ha eléállnál és rákérdeznél a dologra.

2011. júl. 28. 13:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a párod nem akar esküvőt. Lehet, úgy van vele, hogy majd előbb-utóbb te is belemész abba, hogy esküvő nélkül is legyen baba.
2011. júl. 28. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:
49%

Teljesen normális ahogyan gondolkozol! Egy baba ne "potyára" jöjjön világra, hanem családba. A család meg egy apa és anya, akik együtt élnek, össze vannak házasodva. Sokkal jobb érzés ez a szülőknek is és a gyermeknek is. Anyukának is sokkal tiszteletreméltóbb, ha a párja nem úgy mutatja be, hogy "itt a barátnőm", hanem, " a feleségem" A hivatalokban, mindenhol sokkal másképp állnak az emberhez, ha férjnél van, mintha "csak" egy barátnő lenne. Az már olyan cici szerintem, ha gyereke van az embernek és te még mindig csak egy barátnő vagy, akit bármikor lehet dobni, ahogy bejön az első komoly probléma.

A házasságnál ez nincs meg, ott már nem lelépsz, hanem megpróbálod megoldani, nem hátrálsz meg, és épp emiatt nem házasodnak manapság könnyen, mert attól félnek, nehezebb lesz majd később lelépni.

Én is esküvő után szültem és nagyon jó érzés, amikor mindenhol bemutatkozom, hogy ....-NÉ vagyok.. és ott a gyűrű a kezemen. Ez nekem is egy nagy elismerés, hogy valaki (férjem) engem választott élete társának. :)

Szóval igenis hangoztasd, hogy esküvő majd gyerek, mert ezt fontos az egész családnak, és a későbbi években az együttéléshez is, hogy házas vagy-e vagy csak együtt éltek.

De ne erőltesd, hanem ésszel magyarázd el neki szépen, miért fontos a házasság.

2011. júl. 31. 08:18
 4/4 anonim ***** válasza:

bocsi, javítom magam: ciki, (cici helyett)

Ja, és ah össze vagytok házasodva, akkor a már a magzati kor 3. hónapjától érvényes a gyermekkedvezmény. Ha nem, akkor csak szülés után.

2011. júl. 31. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!