Minden kórházban kérnek friss házassági anyakönyvi kivonatot? Mennyire kell frissnek lenni? Ha kérnem kell, azt pénzért adják?
Figyelt kérdés
pl.Eger?2009. ápr. 5. 12:14
1/9 anonim válasza:
Miért kérnének ilyet a kórházban?
2/9 anonim válasza:
Igen kérnek. Azt hiszem 1 hónapnál nem lehet idősebb és nem kerül pénzbe.
3/9 anonim válasza:
Gondolom baba születése miatt. Vagy nem?
4/9 anonim válasza:
Elméletileg 300 napnál nem régebbi kell. Akkor szokták elfogadni a régebbit is ha ugyanabban a városban szülsz, ahol a házasságot kötötted. (az anyakönyvvezető helyben utána tud nézni)
5/9 anonim válasza:
tölem is kérték de nálam nem volt és nem csináltak belöle nagy ügyet csak pár adatot kérdeztek
6/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat,azt nem írtam,hogy a baba születésekor.
2009. ápr. 5. 13:14
7/9 anonim válasza:
Szia!
Komáromban szültem, ott nem kérték a frisset, jó volt az eredeti, ami a szülés idején már 4 éves volt:)
Nem mindenhol kérik...
Egy anyakönyvezető nekem azt mondta, hogy hülyeség, mert akár a szülés előtti napon is elválhatna az ember..
8/9 anonim válasza:
Nálunk nem az anyakönyvi kivonatot kérték, jó volt egy igazolás az anyakönyvvezetőtől, amiben igazolta, hogy a házasságunk még érvényes.. persze az anyakönyvi kiv. is jó volt(Kiskőrös)
9/9 anonim válasza:
Kérni nem kérnek, hiszen hol van az megírva, hogy az anyának férjnél kell lenni?
De ha azt szeretnék a szülők, hogy a baba kaphassa az apa nevét, akkor kell házassági anyakönyvi kivonat vagy apai elismerő nyilatkozat, ez nyilvánvaló, hiszen bediktálásra nem írnak be semmit, ennyierőval azt is mondhatnám, hogy apja neve Brad Pitt, szóval érted, na, igazolni természetesen mindenhol kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!