Csapvíz forralva és lehűtve vagy babavizet iszik babátok?
Én hetekig próbáltam minden egyes nap megszoktatni vele mindkettőt. Fintorgott, nem itta meg, kifolyt a szájából.
Aztán kipróbáltuk a bio édeskömény teát, most pedig a Hipp-es bio babateát iszuk. Ezeket legalább megissza :)
Szerintem ezek sem rosszak, bár én jobban szerettem volna először a vízhez szoktatni.
Csak amiatt ivott babavizet, mert nem okozott gondot anyagilag, és mert a forralgatás macerás.
Meg az az igazság, hogy mi magunk sem isszuk meg a csapvizet, ásványvizet szoktunk venni.
Kivéve néhány eset amikor odarohanok a csaphoz és gyorsan engedek egy pohár vizet.
De az tény,hogy a babavizet pofátlanul drágán adják! :-(
Csak csapviz forralva, hutve egy eves korig, utana forralas nelkul.
Babavizet egyszer ittak, mert utkozben elfogyott es beugrottam a boltba.
Nalunk jo a vizminoseg, van, ahol nem. Pl sogornomnel furt kut van, o babavizet ad.
Viszont azt most hirtelen nem ertem, hogy mi hosszadalmas/bonyolult a vizforralasban?
Nem kotekedes, csak erdekel, hogy ki hogyan csinalja.
En napjaban 1-2 alkalommal teleengedtem a vizforralot, nem csuktam le a tetejet teljesen (ha lecsukom, akkor kb csak fel percig forral, ha nyitva marad, hogy a valamennyi goz kimehessen, akkor nem kapcsol ki magatol). Hagytam benne forrni a vizet, majd kikapcsoltam. Kancsoba/uvegbe ontottem es kesz.
nézd meg az ásványi anyag tartalmat a jana babvízen és rájössz h semmivel sem másabb mint mondjuk az óbudai gyémánt vagy a nestlé aqvarell :-/
de nekem bevált a fonyódi forrásvíz is
szerintem mindegy milyen ásványvíz csak ne legyen benne eszement sok ásványi anyag és bubi mentes legyen
ha már babavíz....
az első gyerkőcömnél a tápszerhez forraltam a vizet(9hónapos korától itta),majd mikor áttért a tejre,onnantól szentkirályi vizet iszik,meg csapvizet.Mikor hogy.A kicsi(lassan 14hónapos)ő is 9hónapos kora óta iszik tápszert,és neki még csak nem is forralom a vizet,sőt,szobahőmérsékleten issza a szentkirályit.Amikor épp nincs itthon,akkor sima csapvizet kap.
Amúgy mi is szentkirályit iszunk(vagy én Laica szűrt csapvizet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!