Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elégedett vagy a védőnőd...

Elégedett vagy a védőnőd munkájával?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy másfelé mennyit és hogyan próbálnak a védőnők segíteni. Én hárommal voltam-vagyok kapcsolatban. Az első csak a terhességem idején volt a védőnőm, utána másfelé ment dolgozni. Ő nagyon kedves volt, mindent elmagyarázott, mindenben segített. Nagyon szerettem, azóta is láttam már, és kedvesen érdeklődött, mi a helyzet velünk. A következő is nagyon készséges volt, viszont csak addig, amíg nem lett olyan probléma, ami nem a nagykönyv szerint orvosolható. Pl. azt mondta, hogy nem szabad fejni, különben nem alakul ki az igény szerinti szoptatás - háromszor lett ennek következtében mellgyulladásom, a tejem meg elapadt...

A mostani (elköltöztünk) mindössze annyit tesz, hogy elsorolja minden hónapban, hogy mit lehet hozzátáplálni, megkérdezi, hogy van-e valamilyen problémánk, és ha azt mondom, hogy van, akkor a válasz: menjetek a gyerekorvoshoz (de mindenre, tényleg:).

Nálatok mi a helyzet?

2009. ápr. 4. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Az én védónóm olyan mit ha nem is lenne. A lányom születésekor volt nálunk azóta nem. Most töltötte a 14. hönapot. A munkája abból áll hogy ha az utcán találkozunk akkor megkérdezi hogy van a lány és ennyi.Ha esetleg felhívom ,hogy kérdésem lenne akkor meg jön azzal ami a könyvben benne van. Olvasni én is tudok, úgyhogy már jó ideje még telefonon sem kérdezem, hanem megoldom másképp.
2009. ápr. 4. 13:09
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Az én védőnőm fiatalabb nálam pedig én is még jóval 30 alatt vagyok, és kb. ugyanazokat a dolgokat mondja mint a neten is olvasok, néha többet tudok nála mert alaposan utána olvasok dolgoknak, ez kicsit zavar.. de a védőnő abszolút nem érdekel, szerencsére a dokim nagyon jó, és az a fontos!
2009. ápr. 4. 13:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nagyon rendes a védőnő.Mikor nem tudtunk találkozni,mert egy hónap betegszabin volt,felhívott,érdeklődött,hogy hogy vagyok,a vizsgálatokról,meg ilyenek...Elmondta,hogy mik lesznek a következő vizsgálatok,és mondta,hogy ha bármilyen kérdésem van,hívjam fel nyugodtan.Egyszer meg is tettem,és készségesen segített. Most,hogy meggyógyult,felhívott,hogy már dolgozik,és tudunk találkozni,elmentem hozzá,és majd 2 órát voltam nála.Megnézte a vizeletemet,megmérte a vérnyomásomat,meghallgattuk a baba szívhangját,megnézte az új leleteimet,és bármit kérdeztem tőle,arra hosszan válaszolt.Szóval én szerintem nálunk aranyos.:)
2009. ápr. 4. 13:19
 4/9 anonim ***** válasza:
61%
Nekem sincsenek jó tapasztalataim 2 gyerek után. Az első 2x jött ki a koraszülött gyerekemhez, a második féléve egyszer látta a kisebbet mikor az megszületett. Még szerencse h a gyerekorvost bármikor hívhatom. Ráadásul nálunk is pont egy kiscsaj van akinek nemhogy gyereke de még férje sincs.
2009. ápr. 4. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
aug. közepén szültem. a védőnőm egész aug.-ban szabin volt, utána rögtön elment táppénzre fél évre!!! volt egy helyettese, de nyilván ő nem tudta rendesen ellátni a 2 körzetet (sajátja+az én védőnőmé). úgyhogy lényegében olyan az én védőnőm, mintha nem is lenne. kb. fél évesen látta először a babámat, nagy kegyesen házhoz jött, miután panaszkodtam rá a gyerekorvosnál, elhadarta a hozzátáplálást, ennyi. minden infót a netről, ismerősöktől szerzek be. szóval egy kalap sz@rt sem ér a munkája...
2009. ápr. 4. 13:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

25 hetes terhes vagyok!mi már az elején megszenvedtünk a védőnővel!Először is "elfelejtett"beutalót adni a 12.heti uh-ra pedig a nőgyógyászom is ráírta a papírra!Majd minden vizsgálatot(AFP,2vérkép,hepatitis-b,vércsoport meghatározás)külön vérvétellel oldott meg!Jah,és már most jönne ellenőrizni a babaruhákat!Július 15-re vagyok kiírva!

Úgyhogy a 2.babónál már okosabb leszek,és inkább másik városba megyek védőnőhöz....

Mindenkinek boldog babázást,és babavárást:)

2009. ápr. 4. 15:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem terhesség alatt volt egy védőnő, aki aztán elment. Ő elég aranyos volt, de úgy éreztem vmi távolság van köztünk azért. Aztán amikor a babám megszületett lett egy új, őt nagyon szerettem. Mindig jött megnézte a kicsit. Mondjuk az elején voltak apróbb gondok, ezért is jött többször. De bármikor felhívhattam, és amikor felhívtam éreztem hogy így is gondolja. Volt hogy éreztem hogy nem a legalkalmasabb a pillanat, de még akkor sem mondta hogy hívjam később vagy valami, így én ajánlottam fel hogy visszahívom később ha ráér és kérdeztem mikor hívjam. Szóval őt nagyon szerettem. Aztán nagyobb lett a gyerkőc nem járt olyan sűrűn, de járt rendszeresen, ha az utcán találkoztunk megállt kikérdezett mindent és ha ok volt minden akkor nem jött, de mondta is hogy örül hogy minden rendben és akkor nem jön külön. Én kicsit azért hiányoltam hogy nem tudott eljönni beszélgetni részletesebben, ráérősebben, de rengeteg adminisztrációs dolguk van bent és még ki kell menniük a babákhoz is így megértettem, hogy nem lehet. Fizikailag képtelenség. Ráadásul neki ez másodállása volt. Végig úgy volt hogy csak pár hónapig lesz, aztán maradt még pár hónapot, úgyhogy kihúztuk így hogy kb 15-16 hónapos koráig ő volt, aminek nagyon örültem. Aztán a 18 hónapos védőoltásnál már másik védőnő volt, ő is aranyos volt, fiatal ugyan, de aranyos. Csak őt nem volt idő megismerni mert nem volt kint, meg már elment sajnos. Most tán a másik végzi mindkét területet, ami nem lehet könnyű.

Valamelyik nap voltam bent a kicsivel valamiért a védőnőnél és meglepődtem hogy a régi, akit szerettem az volt ott. Elkezdtem örülni hogy visszajött. De aztán mondta hogy csak kisegíteni jött, mert a másik is beteg lett. Mondtam is neki félig célozva hogy pedig kezdtem már örülni hogy ő van. De hát sajnos nem!

Azóta nem is voltam a kicsivel védőnőnél, mondtam neki is. Igaz mostmár nagyobb nem is olyan fontos mint kisebb korában volt. De örülök hogy annál a régebbinél nőlt fel 16 hónapos koráig. Ő igazi védőnő! Köszönök neki mindent! Én úgy gondolom nagyon korrekt ember volt!

2009. ápr. 4. 15:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell lepontozni aki nincs megelégedve? Tényleg elég sok haszontalan védőnő van, én jobban örülnék ha csak olyan lehetne akinek min. van gyereke, vagy legalább idősebb és tapasztaltabb, mert a netről én is kibirom nézni mit ír a nagykönyv, aztán meg ha problémásabb az eset hozzá se tud szólni..
2009. ápr. 4. 15:40
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, érdekes olvasgatni. Elég vegyes a kép. Én úgy gondolom, hogy különösen az első babánál elég nagy szerepe lehet(ne) egy elhivatott védőnőnek, sokat segíthetne. Szerencsés, akinek ilyen jutott.

És mivel tapasztalatokat kértem, én sem értem a lepontozást. Ez egy akkora butaság... Kapott mindenki tőlem egy-egy zöldet:)

2009. ápr. 4. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!