Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki terhes, miért kezd el úgy...

Aki terhes, miért kezd el úgy beszélni, mint egy gyerek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy "terheske vagyok, pocakos vagyok, babókám, manókám, fogacska, ruhácska, tejecske...". Sorolhatnám estig. A kedvencem a "kismami". Miért nem lehet ezeket a szavakat normálisan kimondani/leírni? Ne nézzetek idiótának, de nekem ez olyan furcsa és más is mondta már, hogy ő se érti és csak, mert valaki terhes, még nem kéne így viselkedni.
2009. ápr. 3. 16:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Én a második gyerekkoromat élem, mióta babám van :)

Ha akarnék se tudnék másképp beszélni...

Ez van...

Ha majd megnő a lányom, újra normális leszek :)

2009. ápr. 3. 16:26
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
:)
2009. ápr. 3. 16:33
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

Én a szülés óta beszélek úgy, de csak a babának, mert neki ez kedves - játékos és a mosolygás nyugtatja, de terhesen nem beszéltem így.

De ha szülsz, majd megtudod milyen jó is ez.

2009. ápr. 3. 17:18
 4/11 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom nekem van két gyerekem, de nekem soha nem jutott eszembe így beszélni.

A kedvenceim a következők:

hány kilók vagytok?

hány fogatok van?

mit esztek már?

Miért kell többesszámba beszélni?

2009. ápr. 3. 19:11
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

Szia,neked van már babád?

eddig én is úgy gondoltam,hogy milyen gáz ha valaki gügyörészik.DE (igaz a terhesség alatt nem) mióta megvan a kicsim,azóta hajlamos vagyok rá-és valahogy jól is esik.Bár,én anno a kutyámat is becéztem...

Mondjuk többes számot én se használok

2009. ápr. 3. 19:41
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Nekem másfél éves a fiam, de sosem beszéltem így. Felőlem mondjuk egymás között beszéljenek úgy az emberek ahogy akarnak, de hozzám szóljanak normálisan, különben megsüketülök. Mert tőlem is kérdeztek többes számban dolgokat, ami nekem a halálom, de rájöttek, hogy nem érdemes, mert akkor azt nem hallom meg.
2009. ápr. 3. 21:27
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekem és nem is lesz, csak érdekelt, hogy miért csinálják ezt. Az persze normális, ha valaki a kisbabájával így beszél, de más, felnőtt emberekkel is, az egy kicsit furcsa. Biztos a hormonok teszik.:)
2009. ápr. 3. 21:55
 8/11 anonim ***** válasza:
49%
Azért ha valakinek babája pici gyereke van , elég felfokozott állapot. Legalábbis nálam eléggé túlcsorduló érzés. Én is néha kimondok ilyen szavakat bár nem szokásom, de szerintem teljesen normális. Biztos nem mondanám a fiamnak: József, legyen szíves az étkezőasztalhoz fáradni , a vacsora tálalva! Hanem : Hamizunk!!!!!
2009. ápr. 4. 13:54
 9/11 anonim ***** válasza:
56%
Bírom, hogy a nem gügyögők le lettek pontozva , mások nem. Hát igen, ez is annak a jele, hogy egysek iszonyat módon elkezdenek visszafejlődni, ha gyerekük lesz. Szánalom. Ráadásul ez sajnos az állítólagosan felnőtt, érett, 30-as anyukákra jellemző.
2009. ápr. 4. 14:59
 10/11 anonim ***** válasza:
55%

Szia, szerintem ez abszolút aranyos dolog, a várandósság egy csodálatos állapot, és szerintem az anyukák szeretnék egy szóban is lágyan kifejezni! A többesszám azért van, mert így is a szoros kapcsolatot fejezik ki, én pl. úgy mondom 32 hetesek vagyunk, nem úgy hogy a magzatom 32 hetes. Persze akinek nincs gyermeke, vagy nem várandós annak fura ha ilyet hall. De ez legyen a legnagyobb problémája mindenkinek!

Üdv: egy kismami

2009. ápr. 4. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!