Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kormány munkanélkülivé...

A kormány munkanélkülivé akarja tenni az anyákat?

Figyelt kérdés
Ha bevezetik azt, hogy csak 2 évig lehet a babákkal otthon maradni,akkor az a kisgyerekes, akinek nincs segítsége és pénze sem, munkanélkülivé lesz? Hiába van munkahelye, bölcsöde nincs, így ha azt mondja a kormányunk, hogy a gyerek két éves koráig maradhat otthon, akkor sem tud elmenni dolgozni,mivel, nincs hova rakni a gyereket és így fel kell mondjon a munkahelyen és munkanélküli lesz? Ez miért jó?
2009. ápr. 3. 12:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom,hogy mi lesz ha ezt tényleg megszavazzák!

Ha ez így lesz majd már akkor beiratjuk a babánkat a bölcsibe(ha van)amikor még a pociban van!Az én fiam most 10 hós és szopizik,ha csak egy évig járna a gyed akkor le kellene szoktatnom a ciciről,hogy bölcsibe irassam.

mondjuk én szerencsés vagyok mert visszavárnak a munkahelyemre!

Töltsétek ki ezt hátha segít: [link]

2009. ápr. 3. 14:11
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Látod, kedves külföldi Anyuka, én sem kötözködni akarok, de a férjed durván 450.000,-Ft-os fizetéséből csak 12.000,-Ft adót vonnak, nálunk a havi adó ekkora fizunál kb. 150-170.000,-Ft lenne! Ez a különbség! És ennyi SZJA-ért az ember jogosan várhat el valamit a kormánytól, nem?

Igazatok van, ha az anyuka mond fel, akkor nem jár munkanélküli, ergó be kell vonulni gyerekestől a munkahelyre és ha nem tettszik rúgjanak ki vagy közös megegyezéssel elvállnak útjaink, így már jár a segély...

2009. ápr. 3. 14:14
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem foglalkoznak a következményekkel!És míg,mi "kis" emberek logikusan átlátjuk a következményeket,mindenféle állítólagos diploma nélkül,addig ez nekik nem megy!Pedig"okos emberek"!Egyetlen egy lényeg van,hogy több bőrt húzzanak le rólunk!Kíváncsi lennék,miért nem az ő bérüket,juttatásaikat,bónuszaikat,jutalmaikat csökkentik,vonják meg?!Mi is az első babánkat várjuk!És pont ezen gondolkodtam tegnap,hogy oké a gyereket 2évesen bölcsibe akarják küldeni(amit én személy szerint nem tartok helyesnek,mert a gyereknek 3éves koráig az anyja mellett van a helye,az oviból is csak az utolsó év a kötelező,iskola előkészítő,de oviba járatjuk őket,a közösségi dolgok miatt,ami kell nekik)de ha még fel is veszik a bölcsibe,aminek kevés az esélye,mert mint tudjuk,már -2évesen kell beiratkozni,hogy legyen helye,hova megyek dolgozni,ha nincs munkalehetőség?Nem mindenki munkából megy el szülni,nekem januárban szűnt meg a cég,ahol dolgoztam.És rengeteg helyre adtam be önéletrajzot,jelentkeztem,és semmi.Közben kiderült babás vagyok,ami váratlanul érintett,mert hosszú éveken keresztül meddőnek nyilvánítottak!Gondolhatjátok,milyen boldog vagyok!:))És erre jönnek ilyen,megszorításokkal!Most nekem,azért ne legyen kisbabám,gyermekem,hogy ők jobban éljenek?Ez egy kicsit durva nem?Márpedig nem keserítenek el,előbb-utóbb megkapják a büntetéseiket!Mert,hogy pont azon területeken végeznek megszorításokat,ami pocakosokat,gyermekeseket érint,elég gusztustalan dolognak tartom!

De az a baj,hogy ha ezt kitalálták,akkor meg is csinálják,csak,hogy az utolsó körben még legyen egy picivel több nekik!Csak tudjon utána a lelkiismeretével elszámolni!

2009. ápr. 3. 14:20
 14/25 anonim ***** válasza:
58%

a külföldi anyuka vagyok.

14.14 es.Nem a férjem adója évi 500€ hanem az autóé.

Sajna az bér adó itt is sok.Majdnem a fizu negyede.Havi 300€vonnak kb adót.Attól függ hány órát dolgoztak,az alapján vonnak többet,vagy kevesebbet.

Aki iroda´ban dolgozik annak 2000-2500€ a fizete´se.Aki ugyan úgy kétkezi munkás mint a fe´rjem kb 200-300€róval kap többet havota.

De itt sok a külföldi.

2009. ápr. 3. 14:24
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

Én igazán nem értem a külföldön élők mit verik a mellüket hogy ők már a gyerek 1 éves korában visszamennek dolgozni vagy 6 hónapos korában, milyen jó munkásemberek mit sírunk mi itthonragadtak.

1, szerintem egy ember nem azért szeretne a gyerekével maradni mert lusta, vagy nem szeret dolgozni

2, ha már egyszer kialakult Magyarországon egy párját ritkító rendszer , nevezetesen h 3 évig együtt maradhat anya és gyereke akkor miért romboljuk le? nem emiatt áll a csőd szélén az ország, csak rajtunk verik le -- arról nem is beszélve hogy még ennyien sem fognak szülni

3, ha egy külföldön élőnek fáj a füle a mi sírásunktól akkor ne hallgassa

2009. ápr. 3. 14:25
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is teljesen elkámpicsorodtam.

Mondtam a férjemnek, 2 évesen visszamegyek dolgozni, kell a pénz, gyűjtünk családi házra. Ez így jó is. Aztán persze hívtam a bölcsiket (hozzáteszem még csak most fél éves a fiam), és az a válasz kaptam, hogy jó 2-3 évere "előre le vannak foglalva". Kb.: 5-8 szoros a túljelentkezés. Mesélem a férjemnek, a helyzetet, és megbeszéltük, ha MINDEN kötél szakad maradok egy évig azzal a 25 ezer forinttal itthon. Na de így? Így hogyan??

Magábölcsibe is 3 szoros a túljelentkezés (pedig már erre is gondoltunk), mellesleg nem is olcsó.

Segítség lenne, mert anyós itt él velünk, na de könyörgöm bízzam a fiam az akkor 74 éves öreanyjára??? Az sem állapot (nem lennék nyugodt ha rá kéne bíznom).

Még a családival úgy vagyok, hogy lenyelem, bár állítólag Gordonka az 1 gyermekesektől ezt is el akarja venni mert az az egy gyerek biztos nem kér enni, meg hát az CSAK 1 darab gyerek :(

Elkeserítő, de hát mi szerettünk volna babát, ezért nem szabad siránkozzak és vállalom ezt a sok sz@rt remélve, hogy a kisfiamnak ezerszer jobb lesz.

Szomorú Anyuka

2009. ápr. 3. 14:36
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
En is kulfoldon elek de teljesen egyett ertek a otthoni anyukakkal. Legjobb baratnom otthon van 3 eves kislanyaval Magyarorszagon. Mikor a pici 2 eves volt el akart menni dolgozni de bolcsibe nem fert el a kislany mert egy kisebb faluba laknak. Nagyon el volt kerseredve pedig tenleg ment volna dolgozni szo nelkul. Igy maradt otthon es eppen hogy megelnek. Igaz en a babam szuletese utan csak masfel evet maradhatok itthon de itt van a cegnek ahol dolgozom a bolcsodeje ahova szinte semmi osszegert beveszik a gyereket mert ceges. 7-es letszamuak a csoportok tehat nincsenek tudlzsufolva es ha tobb gyereket vesznek fel tobb csoport indul abba az evbe. 8 ora helyett 6-ot dolgozhatok de a fizetesemet nem vonhatjak. Reggel 8-kor beadom a gyerket es 14-kor kiveszem es megyunk haza, mindenki ezt csinalja a cegnel. Ha otthon maradnek akkor igaz bebisziterre koltenek de ebbol is az allam visszafizet valamennyit. Vissza lehet igenyelni x szazalakat. Na otthon egyik ilyen lehetoseg sem bizotositott. Es igen is nagyon felhaborito, hogy amig nincsenek meg a feltetelek egyaltalan ilyen eszukbe is jut. Merthogy mas orszagban is igy van. Bezzeg mindig olyan dolgokat kell mas orszagoktol atvenni amihez otthon nincsenek meg a feltetelek. Erdekes, hogy pl. az adozast nem akarjak mas orszagoktol atvenni (mondjuk pl Anglia ahol 10% , 20% az ado) es ezt meg folytathatnam…
2009. ápr. 3. 14:36
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
Látod, külföldi Anyuka, még így is csak a fele a Ti adóterhetek a miénknek...Ha a férjem fizujának a felét nem vonnák le, lehet, hogy telne családi napközire vagy babysitterre..., de ha már levonják a felét, akkor adjanak is érte valamit, mert ez így igazságos!
2009. ápr. 3. 14:37
 19/25 anonim ***** válasza:
87%

Édesek vagytok. :) itthonragadtak :)))

Húúú...ezek elég jó segítségek a szülőknek....bárcsak itthon is ennyi lehetőség közül lehetne választani

2009. ápr. 3. 14:56
 20/25 anonim ***** válasza:
93%
Én is mindenképp 3 évig szerettem volna itthon maradni a gyermekemmel, ÉS NEM LUSTASÁGBÓL! Párommal együtt úgy gondoljuk, hogy az első 3 évben van a legnagyobb szüksége a gyereknek az anyjára, ezt pszichológusok is alátámasztják. Nem pedig arra, hogy idgen nénik fegyelmezzék egész nap. Természetesen óvodába már járatnánk, addigra ha minden igaz meglesz a kistesó is. Akkor is maradok, ha már nem jár semmi, legfeljebb összehúzzuk a nadrágszíjat. Persze külföldön ez sokkal könnyebb lenne, ott megkeres annyit apuci, hogy megéljenek belőle. Itthon viszont a párom két helyen dolgozva sem keres túl sokat. Engem azért keserít el nagyon ez az új törvény, mert tudatosan készültem az anyaságra, ledolgozva előtte több mint 10 évet, szerintem ezt is figyelembe kéne venni, hogy ki menniyt dolgozott, MENNYI BEVÉTELT HOZOTT AZ ÁLLAMNAK, nemcsak azt hogy megvan-e az 1 év munkaviszony!
2009. ápr. 3. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!