A kormány munkanélkülivé akarja tenni az anyákat?
Én sem tudom,hogy mi lesz ha ezt tényleg megszavazzák!
Ha ez így lesz majd már akkor beiratjuk a babánkat a bölcsibe(ha van)amikor még a pociban van!Az én fiam most 10 hós és szopizik,ha csak egy évig járna a gyed akkor le kellene szoktatnom a ciciről,hogy bölcsibe irassam.
mondjuk én szerencsés vagyok mert visszavárnak a munkahelyemre!
Töltsétek ki ezt hátha segít: [link]
Látod, kedves külföldi Anyuka, én sem kötözködni akarok, de a férjed durván 450.000,-Ft-os fizetéséből csak 12.000,-Ft adót vonnak, nálunk a havi adó ekkora fizunál kb. 150-170.000,-Ft lenne! Ez a különbség! És ennyi SZJA-ért az ember jogosan várhat el valamit a kormánytól, nem?
Igazatok van, ha az anyuka mond fel, akkor nem jár munkanélküli, ergó be kell vonulni gyerekestől a munkahelyre és ha nem tettszik rúgjanak ki vagy közös megegyezéssel elvállnak útjaink, így már jár a segély...
Nem foglalkoznak a következményekkel!És míg,mi "kis" emberek logikusan átlátjuk a következményeket,mindenféle állítólagos diploma nélkül,addig ez nekik nem megy!Pedig"okos emberek"!Egyetlen egy lényeg van,hogy több bőrt húzzanak le rólunk!Kíváncsi lennék,miért nem az ő bérüket,juttatásaikat,bónuszaikat,jutalmaikat csökkentik,vonják meg?!Mi is az első babánkat várjuk!És pont ezen gondolkodtam tegnap,hogy oké a gyereket 2évesen bölcsibe akarják küldeni(amit én személy szerint nem tartok helyesnek,mert a gyereknek 3éves koráig az anyja mellett van a helye,az oviból is csak az utolsó év a kötelező,iskola előkészítő,de oviba járatjuk őket,a közösségi dolgok miatt,ami kell nekik)de ha még fel is veszik a bölcsibe,aminek kevés az esélye,mert mint tudjuk,már -2évesen kell beiratkozni,hogy legyen helye,hova megyek dolgozni,ha nincs munkalehetőség?Nem mindenki munkából megy el szülni,nekem januárban szűnt meg a cég,ahol dolgoztam.És rengeteg helyre adtam be önéletrajzot,jelentkeztem,és semmi.Közben kiderült babás vagyok,ami váratlanul érintett,mert hosszú éveken keresztül meddőnek nyilvánítottak!Gondolhatjátok,milyen boldog vagyok!:))És erre jönnek ilyen,megszorításokkal!Most nekem,azért ne legyen kisbabám,gyermekem,hogy ők jobban éljenek?Ez egy kicsit durva nem?Márpedig nem keserítenek el,előbb-utóbb megkapják a büntetéseiket!Mert,hogy pont azon területeken végeznek megszorításokat,ami pocakosokat,gyermekeseket érint,elég gusztustalan dolognak tartom!
De az a baj,hogy ha ezt kitalálták,akkor meg is csinálják,csak,hogy az utolsó körben még legyen egy picivel több nekik!Csak tudjon utána a lelkiismeretével elszámolni!
a külföldi anyuka vagyok.
14.14 es.Nem a férjem adója évi 500€ hanem az autóé.
Sajna az bér adó itt is sok.Majdnem a fizu negyede.Havi 300€vonnak kb adót.Attól függ hány órát dolgoztak,az alapján vonnak többet,vagy kevesebbet.
Aki iroda´ban dolgozik annak 2000-2500€ a fizete´se.Aki ugyan úgy kétkezi munkás mint a fe´rjem kb 200-300€róval kap többet havota.
De itt sok a külföldi.
Én igazán nem értem a külföldön élők mit verik a mellüket hogy ők már a gyerek 1 éves korában visszamennek dolgozni vagy 6 hónapos korában, milyen jó munkásemberek mit sírunk mi itthonragadtak.
1, szerintem egy ember nem azért szeretne a gyerekével maradni mert lusta, vagy nem szeret dolgozni
2, ha már egyszer kialakult Magyarországon egy párját ritkító rendszer , nevezetesen h 3 évig együtt maradhat anya és gyereke akkor miért romboljuk le? nem emiatt áll a csőd szélén az ország, csak rajtunk verik le -- arról nem is beszélve hogy még ennyien sem fognak szülni
3, ha egy külföldön élőnek fáj a füle a mi sírásunktól akkor ne hallgassa
Én is teljesen elkámpicsorodtam.
Mondtam a férjemnek, 2 évesen visszamegyek dolgozni, kell a pénz, gyűjtünk családi házra. Ez így jó is. Aztán persze hívtam a bölcsiket (hozzáteszem még csak most fél éves a fiam), és az a válasz kaptam, hogy jó 2-3 évere "előre le vannak foglalva". Kb.: 5-8 szoros a túljelentkezés. Mesélem a férjemnek, a helyzetet, és megbeszéltük, ha MINDEN kötél szakad maradok egy évig azzal a 25 ezer forinttal itthon. Na de így? Így hogyan??
Magábölcsibe is 3 szoros a túljelentkezés (pedig már erre is gondoltunk), mellesleg nem is olcsó.
Segítség lenne, mert anyós itt él velünk, na de könyörgöm bízzam a fiam az akkor 74 éves öreanyjára??? Az sem állapot (nem lennék nyugodt ha rá kéne bíznom).
Még a családival úgy vagyok, hogy lenyelem, bár állítólag Gordonka az 1 gyermekesektől ezt is el akarja venni mert az az egy gyerek biztos nem kér enni, meg hát az CSAK 1 darab gyerek :(
Elkeserítő, de hát mi szerettünk volna babát, ezért nem szabad siránkozzak és vállalom ezt a sok sz@rt remélve, hogy a kisfiamnak ezerszer jobb lesz.
Szomorú Anyuka
Édesek vagytok. :) itthonragadtak :)))
Húúú...ezek elég jó segítségek a szülőknek....bárcsak itthon is ennyi lehetőség közül lehetne választani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!