Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kormány munkanélkülivé...

A kormány munkanélkülivé akarja tenni az anyákat?

Figyelt kérdés
Ha bevezetik azt, hogy csak 2 évig lehet a babákkal otthon maradni,akkor az a kisgyerekes, akinek nincs segítsége és pénze sem, munkanélkülivé lesz? Hiába van munkahelye, bölcsöde nincs, így ha azt mondja a kormányunk, hogy a gyerek két éves koráig maradhat otthon, akkor sem tud elmenni dolgozni,mivel, nincs hova rakni a gyereket és így fel kell mondjon a munkahelyen és munkanélküli lesz? Ez miért jó?
2009. ápr. 3. 12:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
77%

ez az ami a komcsikat nem érdekli. nekik már nincs kisgyerekük. ne szüljünk gyereket ez a cél...:(

Egy 9 hós manó anyukája: KoBa

2009. ápr. 3. 13:11
 2/25 anonim ***** válasza:
61%

Èn külföldön élek,magyar vagyok.azt hozzá kell tennem,én sem "kánaánban "élek a fe´rjemmel,és 14 hónapos lányommal.Èn még 2 e´vig sem kapok pénzt,csak 1 év 10 hónap.Utánna vagy keresek pót mamát,amiért fizetni kell ne is keveset,vagy itthon maradok pénz nélkül még legalább fél-1 e´vet....

Lelehet pontozni érte,de ez az igazság....

Nekünk sem könnyü.Ez a törvény.

2009. ápr. 3. 13:16
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
sajnos a külföldön élőnek igaza van. az én barátnőm se tud otthon maradni a babával, csak akkor, ha bébiszitterkedik mellette (vigyáz más gyerekére a sajátjával együtt)sok országban bevezették már ezt a törvényt, de reméltem, h itt még nem fogják. sokkal nehezebb lesz. én most 25000-et kapok + családi pótlék. ha visszaveszik az egy évet, és befagyasszák a családi pótlékot(én már erről is hallottam), akkor cudar idők jönnek ránk. :(
2009. ápr. 3. 13:23
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon el vagyok keseredve e miatt, most várjuk az első babát. Remélem nem válnak valóra ezek a gonosz tervek, mert akkor nem is tudom, mi lesz. Eléggé felháborító , de nem tudok mit tenni.
2009. ápr. 3. 13:25
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen külföldön sok helyen bevezették már ezt a törvényt, de azért ne felejtsük elhogy ott mennyit kersnek és mi mennyit keresünk itthon. Minimálbérből hogy fogadjak pótanyát, ha az többet kér mint amennyit keresek? Nem szabad összehasonlítani két országot. Gondolom sokan úgy vannak vele, hogy elmenne dolgozni ha a gyereke betölti a 2 őt de sajnos nincs hova menni és bölcsiben sincs férőhely. Sakk- Matt.
2009. ápr. 3. 13:34
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
én is tudom, h mások a pénzviszonyok más országokban. de vajon ott fönt a fejesek ezt szem előtt tartják-e? kétlem. nekik jól megy, lejjebb nem igazán néznek. ezért lesz cudar világ, ha bevezetik ezeket a dolgokat. hiszen tudom, h kint se könnyű. de ha ott nem könnyű, itt pláne nem lesz az. gyereket vállalni = szegénység. csak ott lesz baba, ahol megengedhetik a szülők maguknak. ha a minimális anyagi megvan hozzá. de vannak már most, akik a 0-ról kezdik 1 gyerekkel. éhenhalnak?
2009. ápr. 3. 13:43
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem szeretem, amikor a külföldi példákkal jönnek, mert az ottani minimálbér jóval magasabb, mint itthon egy diplomás, jól kereső ember havi fizetése. És pl. az élelmiszer árak nem sokkal magasabbak, mint itthon, sőt, mostmár ott tartunk, hogy majdnem egy szinten vannak. Viszont a környező országokhoz képest nálunk a legmagasabbak az adók, a munkabért terhelő levonások. Én 10 évet dolgoztam a gyermekem születése előtt, 210 e Ft-os bruttó fizetésemből 85 e Ft-ot levontak havonta járulékként, úgy gondolom jogosan kapom 2 évig a GYedet. Naivan azt gondoltam, hogy 2 évesen bölcsibe adom a gyermekem, mert a Gyes nagyon kevés, abból nem tudunk megélni, de nincs rá lehetőség, mert ebben a kisvárosban, ahol lakom a 4 óvodából egynek van tipegő csoportja 11 ! férőhellyel, a nagyszülők még dolgoznak, ha így emelgetik a nyugdíjkorhatárt jó ideig még robotolhatnak..., hogy menjek így vissza dolgozni??? Nálunk nincs múltja a babysitterkedésnek, sokan csak órákra vállalnak gyermeket több ezer forintért, mennyi lenne ez egy hónapra? Egy magyar átlagembernek, hazai átlagkeresettel megfizethetetlen. Mit tudnak tenni az anyukák? Itthon maradnak a gyerekkel, akinek van munkaviszonya kénytelen felmondani és elmegy munkanélkülire, akinek nincs próbál segélyt kérni / jövedelem pótló / az önkormányzattól. És ez miért jó az államnak? Hiszen így is kifizet majd, csak más jogcímen különböző támogatásokat? Miért nem teremtik meg a feltételeit annak, hogy az anyuka ténylegesen vissza tudjon térni a munkaerőpiacra, hiszen mi sem akarunk munkanélküliként itthon ülni, de ha nincs bölcsöde, mit csináljunk??? Teljesen el vagyok én is keseredve, nem értem, hogy hogyan akarják ezt megvalósítani, anélkül, hogy végiggondolták volna! Vagy ennyire nem számít, hogy mi lesz azokkal a bölcsis korú gyerekekkel, akiket a szüleik nem tudnak elhelyezni sehová és emiatt a családokat mégnehezebb anyagi bizonytalanságba taszítják? Ennyire nem számítunk, mi magyar édesanyák?
2009. ápr. 3. 13:45
 8/25 anonim ***** válasza:
56%

E`n a külföldi anyuka vagyok.

Hát szóval pontosan a férjem reggel 7-töl este 6 ig dolgozik.Kap 1500€.Ebböl a lakásunk bérlete(2szobás lakás)500€

villany 58€

havi fütés,víz díj: 100€

Telefon:60€

Tévé díj havi:20€

Kb kajára kell 400€

Autót fennttartani,tankolás állt.havi 100€

negyede´vente a biztosításunk a kocsira 180€

Az adó éves 500€ Havi durva 40€

A gyereknek mindég kell valami ezt tudja minden anyuka...

na lehet összegezni....

ezt nem rosszból írtam,de sajna nincsen arany életünk attól,hogy itt lakunk.

2009. ápr. 3. 13:58
 9/25 A kérdező kommentje:

"kinek van munkaviszonya kénytelen felmondani és elmegy munkanélkülire"

nem tud elmenni munkanélkülire aki saját maga mond fel

2009. ápr. 3. 14:00
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem bevándorlók lennétek vagy külföldi munkavállaló státuszúak, akkor is ennyi lenne a bevételetek?

Aki ottani születésű és ugyanolyan végzettségű, az hogy keres ott?

A fizetés majdnem felét vonják ott is?

Az összes nő bébiszittyót fogad vagy munkanélküli és csak a férfi keres a családban és elég is az a pénz? Ez követendő minta, annyira tökéletes?

Kiegyeznék egy havi lakbér szintű adóval évente. :)

2009. ápr. 3. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!