Jövő héten elutazunk nyaralni, egy hétra a Balatonboglárra. Nem kizárólag "fürdési" célzattal megyünk, sok kirándulást is tervezünk (pl. Tihany), de azért jó lenne megmártózni a Balcsiban is + Hévíz is tervben van. Nődokimnál rákérdeztem, hogy lehet-e (sok helyen olvasni, hogy nem ajánlott terhesen strandra/tóra menni a fertőzésveszély miatt), és ő azt mondta, hogy nyugodtan, korlátlanul, ameddig csak jól esik, kivéve ha túl hidegnek találom a vizet. Bízom az orvosomban, de azért kicsit aggódom is. Én már csak ilyen vagyok :) Vélemény? Tapasztalat?
Menj csak, és érezd jól magad! Én a 7. hónapban vagyok, és egész múlt héten a Balatonban fürödtem a másik két gyerekkel. Rengeteg kismama volt a vízben.
2011. júl. 20. 11:00
3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. júl. 20. 11:01
4/14 anonim válasza:
Semmi akadálya, a természetes vizektől nem lesz bajod, a bányatavakat és a meleg vizes fürdőket nem ajánlják, mert ott össze lehet szedni fertőzést. Ezért fürödj nyugodtan a Balatonba, de Hévíz.., hát nem tudom, ahol ilyen öreg nénik, bácsik üldögélnek a sötét forró vízbe, oda biztos nem mennék be a helyedbe.
2011. júl. 20. 11:05
5/14 A kérdező kommentje:
Hát nem is valószínű, hogy bemegyek, mert ott nincs sekély víz, kizárólag mélyvíz :S (két éve voltunk már ott), én pedig irtózom a mély víztől, szóval csak azzal az úszógumival mentem be akkor is, amit ott adnak.
2011. júl. 20. 11:10
6/14 anonim válasza:
Hévízen is egy tóról van szó :) csak ez éppen meleg vizű. Hőmérséklete a nyár nagy részében a 30-35 Celsius fokot is eléri.
2011. júl. 20. 11:10
7/14 A kérdező kommentje:
Néztem tegnap neten, 34 Celsius volt :)
2011. júl. 20. 11:11
8/14 anonim válasza:
Az én orvosom is azt mondta, hogy fürödhetek nyugodtan, én egész nyáron strandra jártam, lehet menni terhesen is fürödni.
Bízz az orvosodban. Nem akar neked rosszat.
2011. júl. 20. 11:16
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a te válaszodat is.
Tudom, hogy nem akar rosszat a dokim, nagyon jó orvos, mind szakmailag, mind emberileg.
2011. júl. 20. 11:23
10/14 anonim válasza:
Most biztos meg fogtok kövezni, de én nem mennék bele a Balatonba, legfeljebb térdig. Nekem is azt mondta az orvos, hogy fürödhetek, de inkább nem tettem. Úgy voltam vele, hogy nem kockáztatok, nem éri meg még az idegeskedést sem. Ezen kívül, múlt héten voltunk Siófokon, leengedtek a Balatonból egy fél méter vizet, olyan büdös volt a rohadó algától, hogy a közelébe sem tudtam menni. Ettől eltekintve, minden szakirodalom azt írja, hogy tiszta vizű természetes vizekben lehet fürdeni, én mégsem tenném.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!