Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a lányom nem akar menni az...

Ha a lányom nem akar menni az apjához megvonhatják a gyerektarást?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 21:18
 1/8 anonim ***** válasza:
sztem nem vonhatják meg..
2011. júl. 15. 21:21
 2/8 anonim válasza:
50%

Szia!

Igen, megvonják, de kérhetsz központi látogatást, akkor nem!

Sajnálom, ha rossz a hír!

2011. júl. 15. 21:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Mekkora a lányod?

Egyébként a gyerektartás és a lathatás két független dolog. Viszont ha nem megy el láthatásra, akkor téged (mint szülöt) megbüntetnek, és minden egyes alkalommal, amikor nem megy - egy-egy alkalom százezres nagyságrendben is lehet.

2011. júl. 15. 21:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem vonhatják meg mivel az apának tartási kötelezettsége van attól függetlenül hogy nem látja a gyereket, ha az apa nem jönne akkor is fizetnie kéne.
2011. júl. 15. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez nálunk úgy volt, hogy anno apám bement a gyámügyre, hogy anyám nem akar engedni hozzá, pedig 2 hetente kellene hétvégén. De én nem akartam, féltem tőle (nem alaptalanul), 12 éves voltam.

Anyám bevitt a gyámügyre, ahol kikérdeztek, hogy miért nem akarok menni, és hoztak egy határozatot, hogy apám látogathat az otthonunkban, vagy a hivatalban egy fix időpontban kell láthatást biztosítani neki. Aztán inkább mentem, mert nem akartam, hogy ő jöjjön hozzánk.

Nem írtad, hogy mennyi idős a gyermek és miért nem akar menni. Csak nincs kedve, vagy nyomós oka van.

Menj be a gyámügyhöz, és ott tisztázzátok a dolgokat, ha az apukával nem juttok dűlőre. De előbb róbáljátok meg, hogy ne csak úgy menjen, hanem csináljanak kettesben programot, előbb az otthonához közel, hogy haza tudjon bármikor menni (játszótér, fagyizás, cukrászda), aztán lehet folyamatosan távolabb (állatkert). Lehet, hogy csak nincs bizalma az apja felé, főleg ha mostanában történt a válás, vagy apukának új barátnője van, ami nem tetszik neki... Szóval az okok ismeretének hiányában nehéz bármit is mondani...

2011. júl. 15. 22:59
 6/8 ava87 ***** válasza:
Nem függ össze a kettő.
2011. júl. 16. 00:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Én egyszer hallottam ilyet, nekik nem segített a GYÁMügy, úgyhogy a lányoknak menni kellett, minden vasárnap délután kettőtől négyig, esőben, hóban, fagyban, ott voltak az apuka ereszének háza alatt, miközben apuka részegen otthon feküdt.

De kötelezte anyukát és a gyerekeket a gyámügy a láthatásra.

Hallottam olyat is, bár nem tudom pletyka, hogy pedofil apukához, menniük kellett a gyerekeknek.

De örülök az ellenkező történetnek, lehet valahol van értelme a GYÁMÜGYI hivatalnak és teszik a dolgukat, védelmezik a gyerekeket.

2011. júl. 16. 08:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogy egyes gyámhivatalok védelmezik a gyerekek jogait,erről nyitnék vitát.Személyes tapasztalat,nem is egy.
2012. júl. 20. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!