Segítene valaki tisztázni akkor a dolgokat? (gyesről-táppénzre)
A szabikról nem kell (és nem is lehet) lemondani, de táppénzre elmehetsz.
Kirúgni a főnököd úgysem tud, mert felmondási védelem alatt állsz.
Mondjuk hamarabb is elmehettél volna táppénzre, mert így sajnos az ellátásokat a minimálbér alapján fogják számolni.
Sziasztok!
OFFolok, de első válaszolótól kérdezném: ha babát várok, és a szerződésem határozott, akkor is védett állapotban vagyok? Ha a szerződésem lejár 1 hónappal előbb, mint a baba megszületne, akkor is kirúghat a főnököm, vagy köteles meghosszabbítani a szerződésem?
3. baba, már van 2 nagyobb, és a 2.-al itthon vagyok GYESen.
Ha kirúg, akkor a szülésig arra az 1 hónapra felvehetjük magam a vállalkozásunkba?
Nem, nem köteles.
A felmondási védelem csak a határozott idő lejártáig szól, utána a munkaviszony megszűnik akkor is, ha terhes vagy:(
Mehetsz a vállalkozásotokba, de lehet, megfog az oep, mert az ilyen ellátás miatti bejelentéseket nem annyira szeretik.
Esetleg elmehetsz arra az egy hónapra álláskeresésire, akkor is járni fog a tgyás, majd utána a gyed is. Kicsit bonyolultabb, de ebbe biztosan nem kötnek bele.
Köszönöm a válaszokat! Annyira összejöttek a dolgok mostanában, hogy ténylegesen nem tudtam erre koncentrálni:(
A főnököm akkor nem rúghat ki végeredményben akkor, mert kismama vagyok, tehát meg lehet oldani úgy, ahogy szeretném?
Vagy mondjam le a gyest, és menjek táppénzre? De ez már késő
Annyi mindent mondtak összevissza, hogy én magam sem tudtam, hogy hogyan is járnék a legjobban. De ezen már kár keseregnem. Remélem a főnököm empatikus lesz, mert amúgy nem egy rendes ember.
Tehát, ha 28.-án lejár a gyesem, én elmehetek 29.-től táppénzre, amibe nem kötnek bele? Persze, ezt megbeszélem a melóhelyen, remélem minden oké lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!