Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért sírjak vissza sokan a...

Miért sírjak vissza sokan a terhességüket?

Figyelt kérdés
Másképp megfogalmazva: miért jó terhesnek lenni? Nekem csak a vele járó egészségügyi nyűgök jutnak eszembe.
2011. júl. 12. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom én nem sírom vissza, volt elég bajom, főleg másodiknál.

Na meg biztos nem kellet dszénhidrát diétát tartaniuk sem.

A szüléseket meg főleg nem sírom vissaz.

2011. júl. 12. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egyszerű a válasz.mert akkor még nem tudtuk,hogy mire vállalkoztunk.boldogok boltunk,vártuk agyereket,tervezgettünk,vásárolgattunk stb.akkor még nem tudtuk milyen éjszakázni,milyen ha beteg,milyen ha aggódunk,mert nem fejlődik jól,milyen,ha nincs elég tej,milyen ha nem eszik és még lehetne sorolni.Nekem volt egészségügyi problémám,kórházban is voltam egy hónapot,de akkor még felhőtlenül boldog voltam és nem tudtam mivel jár az anyaság.persze most is boldog vagyok,imádom a fiam,jó itthon lenni vele,de az árnyoldalakat nem ismertem,és legyünk őszinték az anyaságnak árnyoldalai is vannak
2011. júl. 12. 12:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1.

Főleg első terhssségnél halvány fogalma sinics senkinek, hogy mire vállalkozik, lebeg a rózsszín ködben és mindet ideálisnak képzel el:-)))

2011. júl. 12. 12:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Én nem sírom vissza, kétszer voltam terhes, de sok az a 2*9 hónap, elég lenne belőle 3 hónap is.

Én sem értettem soha, mi olyan jó benne, miért olyan jó terhesnek lenni. Nekem nem volt semmi nyűgöm, mégsem szerettem ezt az állapotot: nagyon bizonytalan az egész - milyen lesz a szülés, milyen lesz a baba, stb stb

Én jobb szeretem a biztos dolgokat, nem szeretem a meglepetéseket.

Ehhez képest tervezünk 3. babát, úgyhogy kénytelen leszek még egyszer terhesnek lenni, de nem baj, túlleszünk ezen is és kész :)

2011. júl. 12. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

én szerettem a terhességet.Igaz velünk végig rendben volt minden,csak az elején meg a végén lévő rosszullétek árnyékolták be a dolgot kicsit.

Hogy miért?szerettem amikor megmozdult bennem,mikor megsimogattam a hasam, jól esett a sok kedves törődő szó.Élmény volt látni,ahogy hétről hétre nő a pocakom. Első terhesség volt,és szerencsémre pozitívan tudtam megélni. Most meg,hogy már kinn van, egész más szituáció,és az első pár hét bizonytalansága után egész jól belerázódtunk a dolgokba,így ez másért szép:)

2011. júl. 12. 13:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is ezen gondolkodom, hogy azért jó volt terhesnek lenni. Fizikailag nem a legjobb, persze megviseli az embert, de semmi gondom nem volt. Jó volt a várakozás, milyen lesz, kire hasonlít, milyen lesz a szülés (ami össz-vissz 1,5 óra volt), menni vizsgálatokra, UH-ra... Most 10 hetes apicur, de hiányzik maga a terhesség.
2011. júl. 12. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Én mindkétszer rettentően élveztem (pedig csak 17 hónap lett köztük, ezért a másodiknál már minden nehezebb volt), szerencsére semmiféle terhestünetem, vagy egyéb ehhez kapcsolható eü-i problémám nem volt, és könnyen/gyorsan is szültem mind2x. Izgalmakból persze nekünk is kijutott, mert az elsőnél volt 14 hetesen egy éltementő műtétem amire majdnem mindketten rámentünk, aztán meg szurkolhattunk hogy vajon mennyire ártott meg a babának a rengeteg gyógyszeres kezelés és stressz... a műtéti seb kínjairól nem is beszélek, mert ahogy nőtt a baba úgy feszítette egyre jobban a belső varratokat, szóval nem volt egy leányálom... de ennek ellenére pozitívan éltem meg a várandósságomat. A másodikat is, pedig ott meg fejlődési rendellenesség gyanúja miatt sok-sok kivizsgáláson átestünk és sokat izgultunk hogy mi lesz... de mindkét gyermekem makkégészeges. :-)

Hogy miért volt ennyire jó? Nem tudom, még nem próbáltam konkrétan megfogalmazni sosem... egyszerűen élveztem. Boldog voltam, és jó volt az egész várakozás, jó volt megélni ahogy változtam, ahogy a lelkem is változott-készült nem csak a testem. És persze a pocakbérlő aktívkodása :-)

Jó, persze voltak komikus és a vége felé kellemetlen helyzetek is , pl kikecmeregni az autóból, vagy amikor már sehogysem tudtam aludni mert mindenhogy rossz volt feküdni... de valahogy sosem a nehézségeken volt számomra a hangsúly. Úgy éreztem, valami csodálatos, megfoghatatlan varázslat részese vagyok és én szerettem ezt az érzést, és a tudatot, hogy egy apró kis csodalény születhet majd a világra általam.

Bárcsak bírnánk anyagilag és vállalhatnánk még több babát.... én szerettem várandós lenni, minden nehézség ellenére is!

2011. júl. 12. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!