Kapok majd táppénzt?
Figyelt kérdés
Tudnátok nekem segíteni.Április 1-től kezdek az új munkahelyemen.3 hónap próbaidő után ha meghosszabbítják a szerződésemet, de csak mondjuk 1 évre tehát nem véglegesítenek, akkor ha eljövök táppénzre terhesen kirúghatnak táppénz alatt is?Azt tudom hogy próbaidő alatt igen de mi van ha szerződés alatt leszek terhes nem pedig véglegesen?Ez egy svájci cég vonatkoznak rá is a magyar jogszabályok?2009. márc. 30. 11:42
1/2 anonim válasza:
Függetlenül a cég tulajdonostól az itthoni szabályokat kell betartani. A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. A kismamák, de a más okból táppénzen lévők munkaviszonyát a próbaidő alatt illetve a munkaszerződés lejártakor jogszerűen szüntetheti meg a munkáltató. A táppénzről azt kell, még tudni, hogy amíg nincs 180 nap munkaviszonyod addig a minimálbér lesz az alapja függetlenül attól, hogy mennyi a tényleges béred.
2/2 A kérdező kommentje:
Mit jelent az hogy munkáltatói rendes felmondás?Ha vége lesz a próbaidőnek akkor megint szeretnénk nekilátni a babónak, amit most emiatt abbahagyunk.Viszont ha meghosszabbítják mondjuk 1 évre a szerződésemet, akkor ha a szerződés lejártáig megszülök akkor végig kapok táppénzt s majd gyedet is?Munkaviszonyom 8 hónap most egy hónapja vagyok álláskereső segélyen.Tehát csak egy hónapig aztán kezdek az új melóhelyen.
Bocsika a sok kérdésért.Akkor mi van ha álláskereső segély alatt szül meg valaki.Akkor jár a gyed???
2009. márc. 30. 11:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!