Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha sokára tervezed a kis...

Ha sokára tervezed a kis tesót, akkor is eltennéd a babaholmikat?

Figyelt kérdés
2009-ben született a kisfiam, de testvért nem tervezünk a közeljövőben, viszont eddig mindent eltettem,mert hogy szeretnénk még gyereket. De van értelme évekig(5-10) tárolni a ruhákat meg a többi dolgot(babakocsi, hordozó vagy inkább eladnátok/elajándékoznátok?
2011. júl. 7. 07:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

En semmit sem raktam el es egyaltalan nem banom, sot, igyekszem mindentol megvalni amint mar hasznalaton kivul kerul.

Ket fiam van, ok egymas utan jottek, a nagynak vettunk meg mindent, a kicsinek alig volt szuksege valamire. Viszont ahogy a pici notte ki a dolgokat (hinta, jatszoszonyeg, ruhak, baldachin, stb) ugy adtam el folyamatosan. De a fekvo babakocsit is. A sportbabakocsira meg par honapig szukseg van, de a kisagyra, utazoagra mar nincs, ezek lesznek a kovetkezok.

Es igen, tervezunk harmadik gyermeket, de minimum 5 ev, inkabb 10 ev mulva.

En abszolut nem jottem ki rosszul az eladasbol, mert amikor bevasaroltunk, akkor kulfoldon eltunk, joval olcsobban szereztem be a babakelengyet, mint amennyiert Magyarorszagon lehetett volna. Pl a 2 eve kint felaron boltban megvett babakocsit annyiert adtam el par honapja hasznaltan itthon, amennyiert kint vettuk. De a tobbi dologgal is igy volt.

Mi meg nem vagyunk fix helyen, 1-2 koltozesunk meg biztosan lesz a harmadik gyerek bevallalasa elott, ezert sem talaltam logikusnak megtartani es koltoztetni azt, amit eveken at nem hasznalunk. Raadasul nyilvan sok minden fog valtozni a kovetkezo nehany evben, biztosan az en igenyeim is, lehet, hogy amit 2 eve teljesen praktikusnak tartottam, arra 5-10 ev mulva nem lesz szuksegem.

2011. júl. 7. 10:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem terveztünk kistesót, de elraktuk a ruhákat, hátha kell majd a közeljövőben valakinek a családban. Most már nem úgy néz ki hogy egyhamar lesz bárkinek is babája, így elővettük őket és feltettük Vaterára, jól jön a pénz, amit kapunk érte.
2011. júl. 7. 10:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a kedvenceket. Ami nagyon szép állapotban maradt meg, és amúgy is nagyon tetszik. De a nagy részét eladtam, elajándékoztam, meg odaadtam a Máltásoknak, mert a fiam születése óta már 3-szor is költöztünk, fogunk is még, a fene se akar ennyi mindent cipelni, ráadásul helyem sincs ennyi holmit tárolni. És lehet, hogy 8-10 éves is lesz már a fiam, mire lesz tesója (ha lesz egyáltalán).
2011. júl. 7. 12:24
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, még annyi, hogy akkor persze eltettem volna jobban a dolgokat, ha a családban, ismeretségi körben bárkinél esedékes lenne a baba, de szerintem tuti senkinek nem lesz mostanság. Az öcsém még csak 21 éves, bár most éppen van barátnője, de gyereket még tuti nem akarnak (amúgy se régóta járnak), a legjobb barátnőm 22 éves, ő lehet, hogy akar majd babát valamikor pár éven belül, de nála sose lehet tudni, hogy állnak a párjával, szóval ha erre várnék, szerintem lehet, hogy 10-15 évig is őrizhetném a cuccokat, unokatestvéreim sem terveznek mostanában gyereket, mind fiatalabbak nálam, és amúgy sem akarnak még.
2011. júl. 7. 12:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a nővérem tettel el a 2001. januárjában született kislánya ruháit, játékait. Az én kisfiam 2008. decemberi, így a két gyerek között majdnem 8 év van. A kiságyba matracot, kiskádat, mellszívót kellett csupán vennünk, illetve babakocsit, mert az unokahugiénak már nagyon tropa volt a kereke.

Mi jövő év végére tervezzük a második babát, így megint el fog telni 4-5 év, mire Valaki használni fogja a ruhákat, de mindent szépen elpakoltam, dobozoltam, hogy a kistesónak is meglegyen. Aztán ki tudja, lehet, hogy a nővéreméknél hamarabb jön a második (az első után 11 néhány évvel).

2011. júl. 7. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!