Melyik nevet válasszam?
Figyelt kérdés
Csak három variáció jöhet szóba nálunk, mert nagy "hagyományon" alapszik a családi névadás. Melyik lenne a jó: Terézia(az én nevem), Rozália (férjem anyjának a neve)amit a férjem szeretne. Vagy Erzsébet , ami nagymamám neve volt. Nekem a Borbála is tetszik csak ilyen név nem fordul elő a családban. Segítsetek a névválasztásban, mert fogalmam nincs és azt szeretném, hogy én dönthessek s nem a férjem vagy anyósom.2011. jún. 30. 18:25
11/24 anonim válasza:
Borbála az gyönyörű! Győzd meg a férjed. Amúgy én ismerek Rozália (Rozika) nevű kislányt, és szerintem nem furcsa. De az Ágnes is jó!
12/24 anonim válasza:
Borbála
mert amint látom neked egyik sem tetszik a kötelezők közül
amúgy nekem egyik sem tetszik mindegyik túl régies nekem
14/24 anonim válasza:
szerintem is győzd meg a férjedet, hogy maradjatok a Borbálánál! egy névvel együtt kell élnie és az ő generációjában nagyon nem lesznek teccetősek ezek a nevek! Már a mi korunkban sem azok, nemhogy az övékben!
15/24 anonim válasza:
Nekem a Terézia tetszik nagyon! Az Erzsébet és a Rozália nem jön be.
16/24 anonim válasza:
Csak az Erzsébetet ne :) De a Borbála a legszebb, és az Ágnes is!
17/24 anonim válasza:
Rozália
Legalábbis én ezt adnám, mert úgy 10-11 éves korom óta ez a kedvenc nevem, s ha majd én is odakerülök, ezt a nevet szeretném adni a csemetémnek. (Van egy olyan érzésem már régről, hogy kislány lesz, nem tudom miért.) Már csak azért kell imádkozni, hogy a leendő Apukának is tetszen a név...
18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Meggyőztem a férjem, így eddig a Borbála biztos második névként meg eddig a Rozália, amit a legtöbben javasoltatok.
2011. júl. 2. 11:02
19/24 anonim válasza:
Azért a Rozália Borbála elég bután hangzana...
Ágnes! Az olyan szép, és mögé simán jó lehet az egyik hosszabb név második névnek, pl. az Ágnes Borbála már jól hangzik együtt.
20/24 A kérdező kommentje:
Fordítva Borbála Rozália, csak nem tettem vesszőt a 'biztos' szó után, így félreérthető.
2011. júl. 4. 17:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!