Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik nevet válasszam?

Melyik nevet válasszam?

Figyelt kérdés
Csak három variáció jöhet szóba nálunk, mert nagy "hagyományon" alapszik a családi névadás. Melyik lenne a jó: Terézia(az én nevem), Rozália (férjem anyjának a neve)amit a férjem szeretne. Vagy Erzsébet , ami nagymamám neve volt. Nekem a Borbála is tetszik csak ilyen név nem fordul elő a családban. Segítsetek a névválasztásban, mert fogalmam nincs és azt szeretném, hogy én dönthessek s nem a férjem vagy anyósom.
2011. jún. 30. 18:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Borbála az gyönyörű! Győzd meg a férjed. Amúgy én ismerek Rozália (Rozika) nevű kislányt, és szerintem nem furcsa. De az Ágnes is jó!
2011. jún. 30. 19:15
 12/24 anonim ***** válasza:

Borbála

mert amint látom neked egyik sem tetszik a kötelezők közül

amúgy nekem egyik sem tetszik mindegyik túl régies nekem

2011. jún. 30. 19:26
 13/24 anonim ***** válasza:
Rozália.
2011. jún. 30. 20:03
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is győzd meg a férjedet, hogy maradjatok a Borbálánál! egy névvel együtt kell élnie és az ő generációjában nagyon nem lesznek teccetősek ezek a nevek! Már a mi korunkban sem azok, nemhogy az övékben!
2011. jún. 30. 20:12
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
Nekem a Terézia tetszik nagyon! Az Erzsébet és a Rozália nem jön be.
2011. júl. 1. 06:24
 16/24 anonim ***** válasza:
Csak az Erzsébetet ne :) De a Borbála a legszebb, és az Ágnes is!
2011. júl. 1. 07:47
 17/24 anonim ***** válasza:

Rozália

Legalábbis én ezt adnám, mert úgy 10-11 éves korom óta ez a kedvenc nevem, s ha majd én is odakerülök, ezt a nevet szeretném adni a csemetémnek. (Van egy olyan érzésem már régről, hogy kislány lesz, nem tudom miért.) Már csak azért kell imádkozni, hogy a leendő Apukának is tetszen a név...

2011. júl. 1. 10:34
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Meggyőztem a férjem, így eddig a Borbála biztos második névként meg eddig a Rozália, amit a legtöbben javasoltatok.
2011. júl. 2. 11:02
 19/24 anonim válasza:

Azért a Rozália Borbála elég bután hangzana...

Ágnes! Az olyan szép, és mögé simán jó lehet az egyik hosszabb név második névnek, pl. az Ágnes Borbála már jól hangzik együtt.

2011. júl. 3. 15:34
 20/24 A kérdező kommentje:
Fordítva Borbála Rozália, csak nem tettem vesszőt a 'biztos' szó után, így félreérthető.
2011. júl. 4. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!