Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Táppénzen vagyok, de nem...

Zorana kérdése:

Táppénzen vagyok, de nem utalnak!?

Figyelt kérdés
Január 20-a óta táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként. Eddig 1 havi táppénzt utalt az OEP. Ma is voltam bent azt mondták ők nem találkoztak a táppénzes papírommal amit én 2 hetente leadok a munkahelyemen. Ki lehet valahogy kerülni a munkahelyi leadást? mert én le is adnám nem ülnék rajta hónapokig ...
2011. jún. 28. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A munkahely jövedelmi adatokat is továbbít, így nem olyan egyszerű, bár megkerülhető. Be kell menni az illetékes OEP ügyfélszolgálatra és bejelentést tenni a munkáltató ellen, hogy nem továbbítja a papírjaidat.
2011. jún. 28. 21:15
 2/11 A kérdező kommentje:
gondolom akkor meg is büntetik...vagy tévedek ? 1 hónapot fizettek ki azóta már többször voltam az oep-ben is és a munkahelyemen is de már nagyon elegem van!!!
2011. jún. 28. 21:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Meg, de ez neked nem jön jól, amikor majd visszamennél dolgozni....
2011. jún. 28. 21:43
 4/11 A kérdező kommentje:
nyilván nem , de legalább adunak van vmi a kezemben most ... 1 fizetésből élünk a párommal. uh kell vmit alkotni.
2011. jún. 28. 21:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Nade könyörgöm, eddig miért nem léptél? Fogtad volna magad és legkésőbb márciusban írthattál volna egy tértis levelet a főnökségnek, hogy legyenek szívesek továbbítani a táppénzes papírjaidat.
2011. jún. 28. 21:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem most kaptam észbe nehogy azt hidd ... ez már húzodik egy ideje. inga innen oda egyik mutogat a másikra. A főnökségem 1 fő és csődben van a cég. Ez nem annyi hogy én itthon ültem is vártam minden nélkül.
2011. jún. 28. 22:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ilyen "kedves és megértő" vállalkozástól mentem szülni. De tanultam elődeim hibáiból, mert egy takarítás alkalmával találtam legaláb 20 le nem adott táppénzes papírt, mikor rákérdeztem, a főnököm csak annyit mondott, hogy: Megérdemlik a szemét ingyenélő k*vák! (ez alatt a táppénzes kismamákat kell érteni) Mikor én is az "ingyenélők" táborát kezdtem gyarapítani, nem mertem rábízni a papírokat senkire, a könyvelővel is én töltettem ki minden papírt és a táppénzes papírokat személyesen vittem be az OEP-hez, a főnöknek csak egy másolatot adtam mindegyikből. Vigyázz, mert a TGYÁS-al is gond lehet, mert visszamenőleg fél évre lehet kérni (ezt a főnököm előszeretettel kivárta mindenkinél), DE azt is intézheted személyesen, csak a könyvelő kell, ha neki nincs aláírási joga a cég nevében, akkor a főnöktől is egy aláírás, de ezek kitöltése max 20 perc. A Gyed-es papírt a TGYÁS lejárta előtt egy hónappal már le lehet adni, így folyamatos lesz a pénzed. A főnökkel, vagy akinek a papírokat (másolatokat) leadod, írass alá egy átvételit, hogy letagadni se tudják, hogy megkapták...

Ja, az elődeimnél az volt a mese, hogy le sem adták a papírt és mivel a leadást nem tudták igazolni, a céget nem büntették meg!!! :(

Elnézést, ha kicsit "szétszórt" az írásom, remélem azért érthető mindent.

2011. jún. 29. 08:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Ha a főnök nem találja a táppénzes papírjaidat, akkor a dokitól kérj újakat/másolatokat azt az OEP-nél le tudod adni!

2011. jún. 29. 09:02
 9/11 A kérdező kommentje:
Ohh akkor nem csak én cégen ilyen... azért ez durva. Köszönöm szépen a tippet ! :)
2011. jún. 29. 09:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem is így járt az egyik ismerősöm. Náluk tök véletlenül derült ki, az oep környékén járt és bement leadni a sokadik papírt, kiderült, hogy a munkáltatója hol küld táppénzes papírt, hol nem. Egy nagyon kedves oep-es ügyintézővel futott össze, aki javasolta, hogy akkor majd ők hivatalból kikérik az "eltűnt" táppénzes papírokat.
2011. jún. 29. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!