Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy jöttök ki egy fizetésből,...

Hogy jöttök ki egy fizetésből, ha anyuka otthon marad a gyerkőccel?

Figyelt kérdés
Párommal szeretnénk babát. Mindketten dolgozunk és épphogy elég a fizetésünk mindenre. Nem veszünk extra dolgokat, csak nagy ritkán megyünk el valahová,de a lakáshitel miatt elfogy minden pénzünk. Ha összejön a baba, és én itthon maradok,akkor hogyan tovább? Hogyan oldjátok meg az albérletet/hitelt+rezsi+megélhetés egy fizuból? Lehet,hogy nem szabadna e-szerint gyereket vállalni, de mégis nekem ez az egy dolog ami visszatart.
2011. jún. 26. 18:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Akkor használd te is a kalkulátort és nézd meg mennyi!

Egyébként kolléganőm 100 körül kapott gyedet (adózás után). És én is kb. annyit fogok kapni!

2011. jún. 27. 18:16
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves moira!

Nagyon köszönöm,természetesen én is pontosan utána fogok nézni,ha aktuális lesz!

2011. jún. 27. 18:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Bocsi, ha magadra vetted az utolsó hozzászólásomat, de nem neked szántam a kirohanást, hanem az előttem írónak. Nem szeretem, ha valaki butaságokat állít úgy, hogy hozzá sem teszi, nem biztos a dologban!
2011. jún. 27. 18:45
 14/19 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, nem nem vettem magamra, mert láttam, hogy itt némi nézeteltérés született.
2011. jún. 27. 19:46
 15/19 anonim ***** válasza:

én sem vettem magamra :)

biztos vagyok benne,mert a maxot kapom már egy ideje

attól lesz 100körül az adózás után,mert hozzá tették a családi adókedvezményt,meg a adójóváírást.

de majd utána néztek

2011. jún. 27. 23:46
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

109200 a bruttó összege, a nettó pedig 76100 körül.

Ha igényled az adójóváírást, akkor 88 ezer körül, ha a családi adókedvezményt is, akkor 98 ezer körül.

2011. júl. 13. 21:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Hogy a kérdésre is válaszoljak. Párom átlag felett keres (olyan nettó 250 körül), de nekem vissza kell mennem dolgozni a kicsi 1 éves korában mert nem élünk meg. Kb. 200 mire mindent kifizetünk (hitel-számla) és akkor még nem ettünk, nem vettünk pelenkát, egy szandált nyárra, stb.
2011. júl. 14. 13:36
 18/19 anonim ***** válasza:

Nehezen. De ha arra vársz, hogy jobb legyen, sosem lesz gyereked...

Mi mindent visszafogtunk, amit lehet. Igaz, férjem kirúgták, nagy szarba kerültünk. Le kellett mondanunk minden biztosítást, és mindent,a mi nem kell. Mindenre kértünk méltányosságot, amire lehetett törlesztőrészletre.

Aztán kaján spórolás, csak az van, ami nagyon kell.

2011. júl. 14. 17:47
 19/19 A kérdező kommentje:

Utolsónak, igen én is próbálom így látni, hogy nem várhatunk arra,hogy jobb legyen, néha azonban mégis ezen rágódom, és emiatt félek csak kicsit a babavállalástól.

Azért köszi mindenkinek a véleményt és a bíztató szavakat is. Igen, ha úgy alakul én is szerencsére bármikor visszamehetnék dolgozni.

2011. júl. 15. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!