Hogy jöttök ki egy fizetésből, ha anyuka otthon marad a gyerkőccel?
Háát, ha koppra ki vagytok számolva, az úgy nem jó.
Mennyire vagy bejelentve? Lehet, hogy jó tgyást és gyed-et kapnál, akkor 2 évig nem lenne nagy gond. De a 3. év, a gyes... az már csak 25 ezer nettó. :(
Én is ezen aggódom, hogy ez így nem lesz jó:(
8órás minimálbérrel vagyok bejelentve,ennél a munkáltatónál 15hónapja, de előtte is folyamatos munkaviszonyom volt.
a tgyás az "elég jó" szokott lenni, nekem több volt mint a fizum. :-o
a gyed maximalizálva van. max 74E ft
+családi pótlék-10E
+családi adókedv-10E
és kérhetsz még talán adójóváírást is: 10E (én azt nem kértem,szeretem rákövetkező évre megkapni az egészet)
hát ennyi,nem sok.
nálunk amit kapok(94E) elmegy a kajára,számlákra,pelus,popsitörlő..etc
a többit a férjem fizeti.
de nem tudom mi lenne,hogyha a férjem nem keresne jól :(
Köszönöm!
Még nem vagyok pontosan informált, de az hogy lett több mint a fizud? Az nem a fizetés 70%-a?
nem,a tgyás az előző évi kereseted átlaga. és az nekem jobb mint az azévi amikor terhes lettem.annak nincs max összege,minden hónapban változik,oep utalja.
a gyed a fizud 70%,de max 74E
2.voltam
"A GYED összege havonta nem haladhatja meg a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-át"
"2011. január 1-től a kötelezően alkalmazandó minimum személyi alapbér 78.000,- Ft/hó"
Szóval nem 74.000ft a gyed maximum összege, hanem 109.000. Persze csak akkor lehet ennyi, ha jó volt a fizud, amúgy tényleg a fizud 70%-át kapod.
Sziasztok!
De ha beírjátok a Google-be, hogy Gyed-kalkulátor, akkor leírják, hogy melyik hónapban mennyit fogsz kapni, így kicsit előreláthatsz, hogy mire is számíts.
Kedves moira,
a gyed 109.000 ft bruttó,abból az adót le kell vonni,tehát 74E nettó,amit kézhez kapsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!