Gyerekülést be lehet kötni az első ülésre úgy, hogy előre néz, és nincs kikapcsolva a légzsák?
Olvassátok már el a törvényt! Gépkocsiba CSAK a vezetőülésre nem köthető be a gyerekülés. Ehhez kiegészítés, hogy háttal csak akkor, ha ki van kapcsolva a légzsák.
Amit a törvény tilt, azt egyértelműen tiltja, a jelenlegi szöveg megengedő forma, vagyis ha nincs tiltva, akkor lehet. A jogszabályt egészében kell vizsgálni, nemcsak kiragadva egy mondatot!
És ahogy írtam, a jogszabály a vezetőülést és a háttal bekapcsolt légzsákos bekötést tiltja.
Itt értelmezik is a jogszabályt. Csak háttal szerelhető be az első ülésre.
Egyszerűen nem értem, hogy nem lehet megérteni egy feketén-fehéren leírt jogszabályt.
Teljesen egyértelmű, hogy előre is be lehet kötni menetiránynak szemben is.
Az pedig, hogy a "kreszforum.hu"-n valaki valamit valamikor leírt anoním, azt Ti jogszabály kiegészítésnek és készpénznek értitek? Csak azért mert úgy tűnik, hogy hozzáértő és hiteles a fórum?
Ti mindent elhisztek amit a neten olvastok?
Csak és kizárólag a törvényt kell elolvasni és felfogni, nem az egyéb értelmezéseket!
Én is azt mondom, hogy SZÖVEGÉRTÉS!!!
NINCS TILTVA, tehát szabad! Igaza van az előttem párral írónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!