Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » M. O. -on ingyenes a Down szürés?

M. O. -on ingyenes a Down szürés?

Figyelt kérdés
Ha nem akkor mennyibe kerül?
2011. jún. 21. 13:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az 1.,3.,6. válaszoló vagyok,és a 22.18-as válaszolónak írom:hidd el,én is jól tudom,mivel nekem is volt amniom(2008 januárjában).Az integrált tesztem eredménye 1:120 volt a Down kórra,és egy egészséges gyerek után nem mertem bevállalni egy beteg babát.Mindenki le akart beszélni a beavatkozásról,mivel 1-1.5% a vetélés kockázata(átlagban).Igaz,nekem a Telki kórházban csinálták(és az előzetes vizsgálatok alapján alig volt esély a vetélésre),mégis vállaltam.

Különben pedig,ha a Te írásodat nézzük,akkor nem én riogatom a népet(aki saját kockázatot írsz-ami akár 10% is lehet,de ennek megállapítására valóban genetikus szakember szükséges),hanem inkább Te.Ám,hogy ne kerüljek többet ilyen helyzetbe(és 39 évesen rástartoltunk a 3. babára)az Istenhegyi útra fogunk menni a Hajdú Krisztinához,és megcsináltatjuk a chorinboholy-biopsiát.Eleve sokkal korábban lehet,ráadásul a doktornő annyira profi,hogy Ő rá is írja a papírra a kockázatot(ami az átlaghoz képest kevesebb).Szóval ne gondold,csak úgy írtam.Sajnos nekem is vannak tapasztalataim.

2011. jún. 21. 22:39
 12/15 anonim ***** válasza:
Így van, a genetikus doki nekünk is azt mondta, hogy az a magzat, amelyik elhal az amnio után, az nagy valószínűséggel amúgy sem maradt volna meg, úgyhogy nem kell ezen az 1% kockázat-növekedésen parázni.
2011. jún. 21. 22:40
 13/15 anonim ***** válasza:
Csak hogy tudd: nekem Hajdú Krisztina vette le a négyes teszthez a szükséges vért, és ő csinált egy hiperszuper genetikai ultrahangos vizsgálatot, és még ő sem tudta megmondani, hogy baj van, vagy nincs. Na erről ennyit, hogy mennyire kellett vagy nem kellett nekem az amnio... és csak írtam egy vetélési kockázatot, szó szerint azt írtam le egyébként, amit nekem a genetikus mondott a Sote I. Klinikán. És igenis lehet a saját vetélési kockázatod 10%.
2011. jún. 21. 22:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Ja, és a corionnál még magasabb %-ú kockázat-növekedést mondanak, mint a sima amniora!!! Az én tájékoztatómban, amit kaptam, az volt leírva, hogy az amnio-nál fél-1%, míg a corionra 1-2%.
2011. jún. 21. 22:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Na,megint én...én úgy értettem,hogy a Hajdú Krisztina azért vállalja az átlagnál kisebb kockázatot,mert olyan körülmények között dolgozik-és olyan tapasztalattal-,hogy ezt megengedheti magának.És különben a négyes teszt nincs olyan jó,mint az integrált...én sem azt mondtam,hogy ezen tesztek eredménye szentírás.Az,meg,hogy a Doktornő vette le a vért,szintén nem garancia a negatív eredményhez.Azt is tudom,hogy a chorion-boholy mintavétel kockázata nagyobb.Ám én nem akarom újra végig csinálni a majd félidős amnio körüli herce-hurcát.Gondolom ezt TE megéred...
2011. jún. 22. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!