Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A "Március", mint férfinév?

A "Március", mint férfinév?

Figyelt kérdés
Hogy tetszik nektek? Létezik ilyen egyáltalán?
2009. márc. 24. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Létezik.

2009. márc. 24. 10:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
érdekes. bár a mai nevek mellett fennakadásmentes is lehet:-)
2009. márc. 24. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom elképzelni,hogy így hívják a fim....később a vejem pl.

de ez az én privát véleményem

2009. márc. 24. 11:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Még nem hallottam róla, de elhiszem, h van ilyen férfi név. Számomra mégis olyan feminim jellegű név.
2009. márc. 24. 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Számomra is inkább nőiesen hangzik. Hónapok közül az őszi-téliek hangzanak inkább férfiasan. Bár nem tudom, hogy olyan nevek vannak-e.
2009. márc. 24. 12:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hááát nekem nem tetszik igazán. Bár én azon is nagyon fennakadtam, hogy van olyan férfinév, hogy Felhő. Mondjuk én nagyon szeretem a különleges neveket, de inkább lányoknál, fiúknál a hagyományos/egyszerű nevek jobban bejönnek. Nálunk pl. a pici fiam János lett, a nagylányom (5 éves) viszont különleges nevet kapott, ő Kendra lett. Valahogy mondom, nekem lányoknál jobban fekszenek ezek a nevek.

A Március ráadásul számomra is nőies, talán az "us" végződés miatt, mint az Ilus, Etus, Katus beceneveknél. Ha már hónap nevet kéne fiúnak választani (bár szerintem ilyenek nincsenek és nem is adnám, de ha elképzelem, hogy melyik hónap milyen nemű), akkor fiú szerintem Január, Február, Szeptember, Október, November, December. Tavaszi-nyári hónapok tényleg olyan lányosak. Bár ha belegondolok az Augusztus és a Július két császár neve volt, akik ugye férfiak voltak. Csak nekem az Augusztus is olyan Augusztás, a Július meg Júliás.

Amúgy én úgy emlékszem egy mesében volt egy Március nevű szereplő, de hogy az milyen nemű volt, már nem emlékszem. Viszont valami másik mesében volt egy Szeptember nevű kutya :)

2009. márc. 24. 12:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A sörreklámban is így hívják azt a helye srácot,bár nemtudom,csak becenévnek szánták e vagy sem :D

Nekem konkrétan nem tetszik,de nem azért mert hónapnév,egyszerűen csak nem.

Amúgy divatosak a hónapos nevek,bár most hirtelen csak az Apryl jut eszembe,az viszont nagyon tetszik,bár magyarosan(hál'istennek,h nem lehet így anyakönyveztetni),nemhiszem,hogy tetszene:D

2009. márc. 24. 13:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, van január is!! Bocs: Január :-)
2009. márc. 24. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!