Adott valaki "klasszikus" nevet a saját kisgyerekének? Mondjuk az elmúlt 10 évben?
Figyelt kérdés
pl. Béla, Károly, József, Gizella, Terézia, Mária, stb...2011. jún. 19. 10:34
1/21 anonim válasza:
Én nem (bár szerintem az Áron Erdélyben hasonló kategóriának számít), de az ismeretségi körömben van két Pisti, a környéken lakik Ferkó, Jancsi, Gyuri. Kislányban pedig mintha a Rozi jönne újra divatba.
2/21 anonim válasza:
Amikor a fiam nevét kiválasztottuk, tőlem volt aki megkérdezte, hogy "komolyan gondolom-e ezt a régi nevet". Andrásnak hívják és 8 éves lesz. A korosztályában a fiúk között van még pár régi nevű. (Pál, Sándor, László) Egy volt osztálytársam kislánya Mária, igaz ő már 14 év körül van. Pár éve költözött szomszédunkba egy harmincas pár két kisfiúval. A szülőknek a mai kor ízlése szerint is trendinek számító keresztnevük van, a két kisfiú István és János. Tehát születnek azért manapság is "ilyen" nevű gyerekek. Inkább értelmiségi körökben tapasztalom ezt,hogy vagy hagyomány tiszteletből vagy valamilyen egyéb okból mennek szembe a közízléssel.
3/21 anonim válasza:
Sokan szerintem, van a fiamnak is Marika csoporttársa, meg ismerek Györgyöt, Mihályt is. Most hirtelen ez jutott eszmbe, de ha jobban végiggondolnám, szerintem ezek gyakori nevek ma is, ha nem is a top 10.
4/21 anonim válasza:
Igen az első százban az összes általad említett név benne van
5/21 A kérdező kommentje:
Jánost, Pétert, Lászlót, Katalint én is ismerek, de pl. kislány Marikát, Gizikét,Terikét még csak hírből sem, és ez igaz a Bécikre, Sanyikra, Karcsikra is. Mintha teljesen eltűntek volna az utóbbi "generációk" alatt. Amit nagyon sajnálnék, mert igazából nagyon szép nevek.
Kedves első: az én lányom is Rozi:)
2011. jún. 19. 11:16
6/21 anonim válasza:
Volt kolléganőm fia Sándor Béla, 3 éves a kisfiú.
7/21 anonim válasza:
A minap találkoztunk a játszótéren egy nagymamával, aki a 2 unokájával volt. A kislány 3 éves volt, Erzsike, a kisfiú 5 éves volt és Lajosnak (Lali) hívták.
8/21 anonim válasza:
Nem, mert nem tetszenek.
Apám Béla, szerintem borzasztó név, mint többi amiket írtál, amikor anám ki is köötte, ha születendő gyreke fiú lesz, semmikpéppen nem lehet Béla (pedig ez 1971-ben volt)
Végül is lány lettem.
Ja é anyám meg Mária, ő is 65 éves (mint apám) de utálja a nevét:-)))
9/21 anonim válasza:
Ismeretségi körben van Béla, Viktor, Géza, Róza. Ők 3 év körüliek.
10/21 anonim válasza:
Kisfiamat Csabának hívják (2 éves)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!