Kedvenc lánynevetek?

Figyelt kérdés
Vezetéknevem Tar, én arra gondoltam, ha lányom lesz: Tar Dóra Viktória... Tetszik még a Letícia, Felícia, Ticiána és Florencia is, de ezek nem passzolnak. Valaki javaslat? Légyszi kíméljetek meg az ilyen őskori nevektől, pl. Özséb, Rozália stb...
2011. jún. 19. 00:57
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
9%
Diána az olyan hercegnős vagy Lili, az meg vidám.
2011. jún. 19. 01:23
 12/28 anonim ***** válasza:

minek akarsz a lányodnak görög férfinevet adni?

[link]

2011. jún. 19. 01:23
 13/28 A kérdező kommentje:

Az Özséb tényleg férfinév? Király, cseppet el voltam tévedve :D Nekem olyan krátakori-Erzsébetnek tűnt... na mindegy, akkor az olyan nevektől, hogy Rózsa, Lukrécia, Emőke. Értitek :D

Igen, a Felícia is jól hangzik, de mint arra egy válaszoló ki is tért, elég brazilos-spanyolos hangzásuk van, és nem szeretném, hogy ebből fakadóan "cikizzék". Az igazság az, hogy elég latinos beállítottságú vagyok, ha tehetném, a Yésica nevet adnám, de hát magyarosítani kell... és szerintem a fent leírtak még így is szebbek, mint a Lakatos Máricsúj és társai.

Andrea, Lívia, Vivien, Noémi, Melinda, Izabella, Mirtill, Lili... mind szépek, csak nem passzolnak a vezetéknévvel :S

2011. jún. 19. 01:38
 14/28 anonim ***** válasza:
74%

Ne haragudj hogy ilyet írok, nyugodtan lepontozhatsz de leírom a véleményem. Nem értem a Lukrécia és az Emőke mióta őskori név?! Nem kötekedni akarok,de nekem az írásod alapján lánynak tűnsz méghozzá elég fiatalnak. Nem akarlak elkeseríteni de ha lány vagy és a vezetékneved Tar attól még a gyereked nem a te vezetéknevedet fogja kapni ha csak nem úgy jársz hogy nem fogod tudni ki az apja vagy nem fogja az apa vállalni a gyereket.

Hány éves vagy? Mert a kérdés és az írásod alapján jó ha vagy 16. Remélem nem vagy ilyen fiatalon terhes. Most hiába kérdezed hogy mi legyen majd egyszer a gyereked neve, mert mikor te szülni fogsz szerintem már divatba jönnek új nevek és 50-szer meggonolod hogy neked mégsem ez meg az a név tetszik.

Ha mégis ezeknél a neveknél maradnál szerintem a Dóra és a Viktória szép név viszont az alatta felsoroltak nagyon csúnyák. A Tar Viktória Dóra sokkal jobban hangzik mint fordítva.

2011. jún. 19. 01:54
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem pontozlak le, de 19 éves fiú vagyok. :D Nekem őskori nevek, mert a nagymamám nagymamáját hívták így 1879-ben - ironizálok - és nekem túl réginek tűnnek. Nem vagyok az a nagymagyar tipus, szóval engem az ősmagyar nevek kerüljenek el, teszem azt, Vazul, Nimród, Ilona, Jolán... Szép nevek, de valahogy olyan öregesek. Egyébként köszönöm aggódásod :), de így már láthatod, hogy nem vagyok terhes 16 évesen, és barátnőm sem az, a kérdés pusztán elméleti. Amúgy igen, igazad van, a rövid vezetéknévhez tényleg előbbre kéne tenni a hosszabb keresztnevet, és Viktória Dóra...
2011. jún. 19. 02:25
 16/28 anonim ***** válasza:
Különleges nevet válassz,de ne három szótagút csak kettő legyen.Jobban hangzik.
2011. jún. 19. 02:33
 17/28 anonim ***** válasza:
És ha fiú lesz?
2011. jún. 19. 02:36
 18/28 anonim ***** válasza:

Akkor ne haragudj hogy ilyet feltételeztem rólad. Jó látni hogy a fiuk is foglalkoznak ilyen dolgokkal. Nekem a Vivien, Alexa és az Evelin a kedvenc lányneveim. A vezetékneveddel az a baj hogy nagyon rövid és emiatt nehéz lesz hozzá passzoló keresztnevet találni, de szerintem a Viktória Dóra nagyon jó!:) Nekem ezek a magyarosított nevek Letícia, Felícia, stb. nagyon nem tetszenek. Soha nem adnék ilyet a gyerekemnek.

Szerintem úgy lenne fer ha a leendő gyereked egyik nevét te a másikat pedig majd a barátnőd/feleséged választaná. De az is lehet hogy majd a te neveid is tetszeni fognak neki.

Nekem sem tetszenek az ilyen régi nevek mint pl. Magdolna, Erzsébet, Sarolta, Vazul, Árpád, Boldizsár stb. Engem Katalinnak hívnak, szerintem ez is nagyon régies utálom, főleg a beceneveit. Nagyon rossz érzés mikor mindenkinek szép,modern neve van engem meg le Katiznak...

Már a mamám és anyukám is ezt a nevet kapta,lehet még a dédnagymamámat is így hívták. Már azon is gondolkodtam hogy elmegyek beiratok a Katalin mellé egy másik nevet, de az már nem lenne az igazi, mert ha nekem szólnának biztos nem hallgatnék arra a névre. Egy biztos, ha lesz egy lányom semmiképp nem kapja a Katalin nevet.

2011. jún. 19. 02:43
 19/28 anonim ***** válasza:
02:43 Miért nem használod csak simán Kataként?Így nagyon szép szerintem.Nekem most az imerősi körömben babadömping van,és 5 kislány kapta a Kata nevet,pár éve magyon divatos lett,nagyon sok kislányt ismerek ezzel a névvel.Olyan szép,kimondva,Kata!
2011. jún. 19. 02:47
 20/28 anonim ***** válasza:
Van olyan ismersöm akit Tar Viviennek hívnak.Nekem tetszik.
2011. jún. 19. 03:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!