Valóban ilyen nagy a szaporulat pár év alatt?
Én írtam arról, hogy mennyire megváltozik a helyzet, ha emberként kezeljük Őket.
Még egy utolsó észrevételem van:
A "fehér" lakosság két dolgot tehet. Vagy megpróbálja Őket elfogadni, és a lehetőleg normálisan egymás mellett élni velük, vagy tovább ócsárolja Őket, szítja a fajgyűlöletet. Mindkét esetben itt fognak élni a közelünkben, csak az nem mindegy, milyen lesz a viszony a két népréteg között.
Más megoldás nincs. Szerencsére nincsenek gettók, ahová el lehetne szeparálni a romákat, sem gázkamrák. És mivel jogállamban élünk, kötelező sterilizáció sem lesz.
Akkor mi a jobb megoldás, a gyűlölködés, vagy az elfogadás?
A kérdéshez: az az igazság, hogy a környékünkön a leggazdagabb családokban van csak egy gyerek. Az átlagos körülmények közt élőknél 2, nagy ritkán három. A segélyből élő, 6 osztályt végzett, munkanélküli apukáknak és anyukáknak, akik mellette romák, 5-6-7...
Nem keveset teszünk, hogy jó legyen a viszony, de úgy látom, vannak, akik szerint a romák szentek, minden roma kezelhető, csak a többségi társadalom nem tud alkalmazkodni hozzájuk...nem kell félteni őket, 98%-ban rajtuk múlik, hogy idáig fajultak a dolgok! Nálunk sajnos van belőlük pár, és a lopás, verekedés, hazudozás, rongálás, munkakerülés, napi szinte parasztozás, beilleszkedni nem tudás és nem akarás rájuk jellemző!
Sziasztok.
A "kileste" szót idézöjelbe tettem mégis félre érthető volt!A lényeg az volt lehet más lett volna a reakció ha megkérdezed személyesen nem e kell neki a ruha.Ennyit írtam semmi mást!
Kedves Brigitta04
Sajnos a szaporulat szó nagyon is találó ebben az esetben,mivel erre találóbb kifejezés nem igazán van.
Feltételezem neked nincs gyereked akit félteni kellene.Nekem van méghozzá kettő,és nagyon nem szeretném ha évek múlva a roma gyerektől félniük kelljen,mert annak éppen olyan a kedve.Valószinüleg nem jársz iskolába a gyerekedért,ezáltal teljesen tájékozatlan vagy e-téren,hogy mik történnek a közösségekben.
Csak itt olvasgatom ezt a témát két napja,de most nem bírom ki,hogy ne írjak azoknak akik ennyire pozitívan nézik ezt a cigány gyerek problémát.
A lányom 12 éves,az iskola kezdetekor és még utána is kitünő tanuló VOLT.Aztán elkezdödött a szokásos lányok közti szoros barátság osztályon belül,aminek az lett az eredménye,hogy a mai átlaga 2-3-as lett év végére.Sajnos az osztályukban ugyanaz a probléma amit a kérdező irt,tele van cigány lányokkal akiknek a tanulás,a kötelesség nem erős oldaluk.Annál inkább a szemtelenkedés a tanárokkal,a pimasz nagyképű stílus.Tanulás az ONE.A kötelező iskola idő után irány a játszótér,ahol lehet cigizni,kelletni magukat már 12-13 évesen a téri fiúk köreiben.Na ebbe esett bele az én lányom IS,aki jelenleg 2 hónapos büntetésben van,mert ha nem vetünk véget ezeknek a barátságoknak annak tragikus eredménye lehet a jövőre nézve.Hogy próbáltuk-e a barátnőket jó irányba terelni?Hmmmm...persze,mi volt a válasz?Minek tanuljunk?Anyuék sem tanultak soha,és mégis tele vagyunk pénzel,apu azt vesz meg amit akarunk.Tanuljon a fa@om-hangzott a frappáns válasz.Ha tehetném messze vinném a lányomat ebből az iskolából,ahová ilyen gyerekek járnak.
Sziasztok.
De igen van van gyerekem akit maximálisan féltek is!!!!!Egyetlen egy szóval írtam is bármelyik válaszomban azt,hogy nem értek egyet azzal amiröl a kérdés valójában szól!!!!!!Nem!!!!Magát a szaporulat szót nemtudom elfogadni mivel akármilyen emberekröl is DE emberekröl beszélünk!!!!!De biztosan velem van a baj mert csak nekem nem teszik ez a szóhasználat.
Ismételten lehet lepontozni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!