Ha határozott idejü munkaszerződésem van akkor is fogok majd kapni gyedet ill gyest is ha lejár a szerződésem? és kirughatnak akkor?
Figyelt kérdés
2009. márc. 23. 15:39
1/4 nini24 válasza:
Szia!
Sajnos, ha lejár a szerződésed, nem kötelesek meghosszabítani azt. :(Így ha a szülés napján nem vagy alkalmazásban, nem kaphatsz gyedet, csak gyest, alanyi jogon. Még esetleg annyit tehetsz, ha a szülés várható dátuma előtt kb 1 hónappal jár le a szerzid, hogy elmész a szülés előtt tgyásra, az 28 nap, majd így, mivel tgyás alatt szűnt meg a munkahelyed, kaphatsz passzív gyedet. Nem tudom, világos voltam-e? :)
2/4 anonim válasza:
ha lejár a munkaszerződésed,menj el passzív táppénzre. az 45 nap. a biztosított jogviszonyod addig is megmarad.
3/4 anonim válasza:
Álláskeresési járadékra nem vagy jogosult? Mert ha igen, és megszülsz ennek az ideje alatt, akkor akár TGYÁS-ra és GYED-re is jogosult lehetsz.
4/4 anonim válasza:
nekem is az volt.febr.kiderült hogy terhes vagyok,juniig "titkoltam",akkor kaptam újabb fél évre szerződést...ami dec 24ig tartott.közben okt végén szültem.Én táppénzre mentem augusztus elején.Így járt TGYÁS.most is azon vagyok...passzívon és így kapok majd gyedet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!