Az első havi tgyást tényleg nem kapom meg, csak a következővel együtt?
Megmondom őszintén fogalmam sincs, nem emlékszem, pedig kétszer is szültem egymás után, nem régen. De nekem is ezt mondta a munkáltatóm, aki könyvelő is, hogy így van, ahogy te mondod, hiába igényled meg csak akkor folyósítják ha bemutattad az anyakönyvi kivonatot, logikusan szülés után és akkor egyben visszamenőleg. Én meglepődtem, hogy tényleg.
Úgyhogy megnyugtatni nem tudlak, mert én is ezt tudom, mint te.
Nem, ennyit nem késik, augusztusban mindenképp megkapod, mert van hóközi utalás is.
De hát az igényedet elbírálják 30 nap alatt, szerintem az már csak hiánypótlás és akár a rendes utalásba is beleférsz.
Add be az igénylést hétfőn, azon meg kell jelölni a pontos dátumot, hogy mikortól kéred.
Ha minden papír adott, akkor utána még be kell mutatnod a baba iratait, csak utána bírálnak.
A TAJ kártya alapból 8 nap, bár szeméélyesen hamarabb is megkaphatjátok.
Mikor minden együtt van, akkor indul a számítás, így kizárólag az ügyintéző jóindulatán múlik, hogy augusztusban utal, vagy sem. És általánosságban elmondható, hogy az OEP nem utal hó közben (bár van ahol igen, de ez a kevésbé jellemző).
Inkább arra készülj, hogy szeptemberben kapod meg együtt, így csak kellemes meglepetés érhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!