Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az első havi tgyást tényleg...

Az első havi tgyást tényleg nem kapom meg, csak a következővel együtt?

Figyelt kérdés
Egy hónap múlva szülök. 23 nappal a kiírt időpont előtt már tgyáson leszek, most még a rendes szabimon vagyok. Olvastam, hogyha szülés előtt kiveszem a szülési szabadságot, akkor csak a következő havival együtt utalják a pénzt [link] . Van valakinek ebben tapasztalata? Júli 21-re vagyok kiírva, ha ez számít. Munkaügyet már nem tudom felhívni csak hétfőn, addig meg megesz a fene :S
2011. jún. 17. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén fogalmam sincs, nem emlékszem, pedig kétszer is szültem egymás után, nem régen. De nekem is ezt mondta a munkáltatóm, aki könyvelő is, hogy így van, ahogy te mondod, hiába igényled meg csak akkor folyósítják ha bemutattad az anyakönyvi kivonatot, logikusan szülés után és akkor egyben visszamenőleg. Én meglepődtem, hogy tényleg.

Úgyhogy megnyugtatni nem tudlak, mert én is ezt tudom, mint te.

2011. jún. 17. 18:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Viszont, ha teszem azt 21-ig megszülök és be is mutatom a szükséges papírokat, akkor elvileg még van 10 nap a hónap végéig. Reménykedjek, hogy megkapom augusztusban? Vagy tényleg szenvedjünk szeptemberig? :S Jó lett volna ezt előbb tudni, akkor talán tudtam volna félrerakni :(
2011. jún. 17. 18:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem, ennyit nem késik, augusztusban mindenképp megkapod, mert van hóközi utalás is.

De hát az igényedet elbírálják 30 nap alatt, szerintem az már csak hiánypótlás és akár a rendes utalásba is beleférsz.

2011. jún. 17. 18:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Én szépen simán megkaptam a következő havi utalással,nálunk szerencsére nagyon pontosak,rendesek,szervezettek.
2011. jún. 17. 18:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Add be az igénylést hétfőn, azon meg kell jelölni a pontos dátumot, hogy mikortól kéred.

Ha minden papír adott, akkor utána még be kell mutatnod a baba iratait, csak utána bírálnak.

A TAJ kártya alapból 8 nap, bár szeméélyesen hamarabb is megkaphatjátok.

Mikor minden együtt van, akkor indul a számítás, így kizárólag az ügyintéző jóindulatán múlik, hogy augusztusban utal, vagy sem. És általánosságban elmondható, hogy az OEP nem utal hó közben (bár van ahol igen, de ez a kevésbé jellemző).

Inkább arra készülj, hogy szeptemberben kapod meg együtt, így csak kellemes meglepetés érhet.

2011. jún. 17. 19:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is szülés elött kezdtem meg a tgyást.Júni 15. volt a szülés időpontja még mindig nem szültem meg,viszont csütörtökön utaltak tgyást,pedig én is úgy tudtam,hogy be kell hozzá mutatni a szül.anyakönyvi kivonatot.
2011. jún. 18. 20:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor úgy látom ez sem egységes :S Akkor marad az, hogy majd hétfőn telefonálok a munkahelyemre.
2011. jún. 18. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!