Mi szükséges egy keresztelőhöz?
Szerintem menjetek el ahhoz a paphoz, aki keresztelni fogja, és tőle kérdezzétek meg.
Azért írom ezt, mert elvileg sok kritériumnak meg kellene felelni, de sok pap nem foglalkozik ezzel, és mindenkit megkeresztel, akinek a szülei ezt kérik...
Már egészen kacifántos dolgokat is hallottam.
Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor meg sem lehetne keresztelni, hiszen arra tesztek fogadalmat, hogy hitre nevelitek az egyház szabályai szerint, és mint írtad, nem vagytok gyakorlók...
Hivatalosan egy keresztszülő elég (lehet ffi vagy nő), hitét gyakorló katolikusnak kell lennie, hiszen elméletileg ő támogat majd titeket (nem a gyereket!) a gyerek hitre nevelésében.
Ehhez nálunk külön elbeszélgetés volt a keresztszülővel előtte, akinek bérmálkozva kell lennie. Kell a ti keresztleveletek illetve az a papír, amit az egyházi esküvő kötésekor kaptatok.
Hát kb .ennyi, de mint írtam, nagyon pap függő, tehát tőle kell megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!