Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Táppénzzel vagy TGYÁS-sal...

Táppénzzel vagy TGYÁS-sal járok jobban? Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Március 16-ától vagyok táppénzen. Május 6-rá vagyok kiírva. Ha jól tudom a szülés elött 4 héttel lehet elmenni leghamarabb szülési szabadságra (TGYÁS), ami összesen 168 nap. Mivel nekem a bejelentett fizetésem nem magasabb mint a minimálbér kétszerese, ezért a TGYÁS-om sem lesz magasabb mint a GYED. Csak azt nem tudom hogy anyagilag hogy járnék jobban, ha végig a szülésig tápénzem maradok, vagy ha már 4 héttel a szülés elött elmegyek TGYÁS-ra. Vagyis melyikre fogok több pénzt kapni? Tudja valaki?? Egyébként a tavalyi évi átlagfizetésem bruttó 113.000.-Ft.
2009. márc. 22. 13:54
 1/2 anonim ***** válasza:
A táppénzzel csak akkor jársz jobban, ha kereseted alapján maximális gyedre vagy jogosult. A max gyed jelenleg 100.100,- Ft, ehhez úgy 145.000,- Ft körüli bruttó kell.
2009. márc. 22. 14:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha a szülés előtt elmész TGYÁS-ra, akkor onnantól indul a fél év, ha a szüléstől, akkor onnantól, igazából mindegy. A TGYÁS-od akkor lesz több, mint a táppénzed, és mint a GYED-ed, ha amíg dolgztál, többet kaptál, mint az alapbéred. Pl sok túlórád volt, vagy délutános/éjszakás voltál és kaptál műszakpótlékot, vagy kaptál prémiumot, jutalmat. A TGYÁS-ba ugyanis ezek is beleszomítanak, ott átlagot számolnak, a GYEDnél és a táppénznél viszont csak az alapbéredből számítják ki a százalékot.
2009. márc. 22. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!