Mikor lehet majd kikérni a bentmaradt szabadságom összegét?
A bent maradt szabik összegét csak úgy nem lehet elkérni, mert akkor szinte senki sem menne szabira....
Csak akkor váltják meg neked pénzben, ha megszűnik/megszüntetik a munkaviszonyod. Akkor a kilépő papírjaiddal együtt ezt is le kell rendezni. (vagy a megszűnés előtt kiveszed őket)
Ha a bent maradt szabik összegét csak akkor lehet kikérni,ha felmondasz,vagy megszűnik a munkahely,akkor hogy lehet,hogy nem egy ember (pl a védőnőm is) gond nélkül kikérte,mielőtt munkába állt ismét?!
Kedves Kérdező!
Bár én is még előtte állok, nekem jövő hónapban jár le a gyed-em, de ha majd utána jártam,hogy is van ez,akkor leírom! (Nálunk az a helyzet,hogy szeptemberben születik a kistesó,és ki lehet kérni a szabikat-aminek a módját még nem tudom- de többet ad,mint a gyes, aztán megyek t.gyás-ra)
10-29-es vagyok.
Akkor a védőnőd munkáltatója szabálytalan volt.
Munka törvénykönyve:136. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, illetőleg sorkatonai vagy polgári szolgálatra történő behívásakor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.
Csak tudom, állami szervnél dolgozom, cégek munkaügyi dolgait ellenőrzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!