Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor lehet majd kikérni a...

Mikor lehet majd kikérni a bentmaradt szabadságom összegét?

Figyelt kérdés
Októbertől leszek gyes-en, mert a gyerekemet 23 hónaposan beadom bölcsibe. A régi munkahelyemre nem vesz vissza a munkáltató. Mikortól lehet/kell kérni tőle a bentmaradt szabik összegét? Már október előtt, vagy csak miután már a gyest kapom? Köszi a válaszokat.
2011. jún. 15. 09:06
 1/5 A kérdező kommentje:
És van ennek valamilyen hivatalos formája (formanyomtatvány, ilyesmi),vagy csak szólok neki, és ő intézi?
2011. jún. 15. 09:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Töltsd le a www.felmondas.info-ról a kisbabásoknak szóló tanulmányt, minden megtudsz belőle. Meg van egy másik is, ami a felmondásról szól, azt is érdemes azért átolvasni.
2011. jún. 15. 09:19
 3/5 anonim ***** válasza:

A bent maradt szabik összegét csak úgy nem lehet elkérni, mert akkor szinte senki sem menne szabira....

Csak akkor váltják meg neked pénzben, ha megszűnik/megszüntetik a munkaviszonyod. Akkor a kilépő papírjaiddal együtt ezt is le kell rendezni. (vagy a megszűnés előtt kiveszed őket)

2011. jún. 15. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha a bent maradt szabik összegét csak akkor lehet kikérni,ha felmondasz,vagy megszűnik a munkahely,akkor hogy lehet,hogy nem egy ember (pl a védőnőm is) gond nélkül kikérte,mielőtt munkába állt ismét?!

Kedves Kérdező!

Bár én is még előtte állok, nekem jövő hónapban jár le a gyed-em, de ha majd utána jártam,hogy is van ez,akkor leírom! (Nálunk az a helyzet,hogy szeptemberben születik a kistesó,és ki lehet kérni a szabikat-aminek a módját még nem tudom- de többet ad,mint a gyes, aztán megyek t.gyás-ra)

2011. jún. 15. 14:43
 5/5 anonim ***** válasza:

10-29-es vagyok.

Akkor a védőnőd munkáltatója szabálytalan volt.

Munka törvénykönyve:136. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, illetőleg sorkatonai vagy polgári szolgálatra történő behívásakor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.

Csak tudom, állami szervnél dolgozom, cégek munkaügyi dolgait ellenőrzöm.

2011. jún. 15. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!