Szülés utáni események? Milyen ruhát vásároltál szülés után másfél hónapra esküvőre meghívottként?
Marad rajtam plusz kiló bőven és kirívót se szeretnék. Alapból nem vagyok olyan fajta, aki a 'feleslegét' mutogatja. Inkább takarom :)
Augusztusban lesz az esküvő, félig - meddig szabadtéri.
Lezser, bő rucit válassz. Ápol és eltakar. :) Érdemes minél kevesebbet áldozni rá, hiszen hipp-hopp ledobod gyorsan a felesleget.
Én is így voltam mint te, én kínaiba vettem egy egyberészes ruhát. Párszor használtam azon a nyáron, de mára már teljesen kifogytam belőle. Talán a következő babánál hasznát veszem.
Július 11-re vagyunk kiírva. Az esküvőt pedig augusztus 27-én tartják.
Mivel plusz 20 kiló van rajtam, így tisztában vagyok belőle, hogy szülés után jó esetben kb. 6 kiló ha lejön.
Nem szeretném mutogatni a 'feleslegem' így vmi szellős de ápol&eltakar ruhára gondoltam. Csak nem találok semmi értelmeset, amit én, mint 'molett' is felvehetnék és ízléses egy esküvőhöz.
Nem szeretnék feltűnő színeket sem és kakadunak se látszani a ruhába :(
A "szakkönyvek" szerint a szüléskor azonnal 5,5-6 kiló megy le az anyukákról, a szülést követő 3-4 napban távozik a hasban lévő 2,5-3 kilónyi folyadék. A has domborodását a még mindig a nagy méh okozza, ami 6 héttel a szülést követően nyeri vissza eredeti, terhesség előtti méretét (mármint a méh).
A mellméretre nem találtam statisztikát, de arra számíts, hogy legalább 1 kosármérettel nőni fog. Emlékeim szerint nekem 2-vel nőtt.
Illetve még arra emlékeszem, hogy a szülés után 6 nappal már minden régi nadrágom rám jött volna, ha a hasam nem lett volna akkora, mint 5 hónapos kismamaként anno volt. Így én (a tél közepén szültem) az átmeneti (tavaszi-őszi) kismamanadrágomat hordtam kb. még két hónapig.
Szóval én a helyedben vennék egy csini blúzt (szoptatóst), nem nagy mintákkal, nem sötét színűt (meleg lesz augusztusban, lehet, hogy már akkor is izzadékonyabb leszel), s ha volt szövet kismamanadrágod vagy szoknyád, azt nyugodtan felveheted hozzá. A blúzt viszont csak az esküvő előtt venném meg, mert ki tudja, hogy alakul az alakod a szülést követően. Esetleg már a szülés előtt kinézhetsz párat (legalább a bolt legyen meg, hogy hová fogsz menni keresgélni). Majd beültök apával hármasban az autóba, s míg te vásárolsz, ő szórakoztatja a kicsit (vagy nagyot alszanak mindketten a kocsiban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!