Szoktál netről vásárolni? Posta. A megfizetett díj mit foglal magában? A házhoz szállítást nem?
Élek a gyanúval, hogy ez postás függő, ha a postásnak nincs kedve cipekedni, egyszerűen nem viszi magával a csomagot, csak az értesítést, hogy menj be érte. Lényegesen kényelmesebb és egyszerűbb így számára... Ha fizetni kell a csomagért, akkor lehet, hogy szívesebben viszi ki, mert akkor várható némi borravaló.
Én inkább olyan helyen szeretek vásárolni, ahol futárral szállíttatnak ki, olcsóbb, megbízhatóbb, ja és ha esetleg nem vagyunk otthon, akkor felhívnak, és kihozzák újra.
Baj van a postátokkal. Többféle módon kaphatsz meg egy küldeményt. Lehet levél (Vaterás szokás, mert olcsóbb), vagy csomag. A csomagot nem az az autó hozza, ami a többi küldeményt viszi a postára reggelenként, hanem külön csomagos kocsi. Bizonyos méret, vagy alak esetében a levelet is ők hozzák. Belterületen megkísérlik a házhoz szállítást, és ha nem találnak otthon, beviszik a postára a cuccodat, miután értesítőt hagytak nálad. Külterületre nem mennek ki, beadják a cuccodat a postára, és másnap a postás viszi ki neked az értesítőt. Ha normál méretű sima, vagy ajánlott levélként érkezik meg a küldeményed a normál postakocsival, a postásnak meg kell kísérelnie a házhoz kézbesítést. Ajánlott, nem tértivevényes levelet bedobhat a ládádba. Akkor ír értesítőt, ha nem fért be a ládába a küldemény, vagy ha alá kell írnod a hátulján lévő tértivevényt.
Ha nálatok nem így történik, akkor nyugodtan reklamálj, mert igazad van.
Egy postás, és nem mellesleg Vaterás anyuka.
Rengeteg dolgot vettem Tesz-veszen és Vaterán, mindig kihozta a postás, soha nem kellett érte mennem sehová.
Kisebb község, ahol ráadásul mobilposta van csak.
Én vagyok a postás anyuka, aki már írt neked.
Akkor tényleg a ti postátokkal van baj, mert látod, a csomagot, amit másik autó visz, nem a postásotok, megkapod, amíg az ajánlottakat nem. Reklamálj nyugodtan.
Reklamalj. Vagy ott a postan, vagy akar a posta honlapjan keresztul hivatalosan.
Itt egyszeruen arrol van szo, hogy a postas nem vegzi el a dolgat, amiert fizetik. Lehe,t hogy egyik sem, mert ott ez a szokas. De teljesen mindegy, hogy egy vagy az osszes, akkor is rosszul dolgozik es neked emiatt kellemetlenseget okoz, pedig te (vagy a felado, mindegy) kifizettetek a szolgaltatast.
Tudod ez epp olyan dolog, mintha elmennel fodraszhoz es azt mondana vagas/festes utan, hogy mehetsz, szaritsd be a hajad otthon, vagy hozz magaddal hajszaritot, mert naluk az a szokas, hogy ezt nem csinaljak meg, mert igy nekik gyorsabb/kenyelmesebb. Pedig te ugyanugy fizetsz azert is.
Ez nem igy mukodik. Mindenkeppen reklamalj.
Nalunk egyszer fordult elo az, hogy a postas nem hozta ki a csomagot, de ertesitot sem hagyott. Gyermekruhakat vasaroltam, nem olcsot es nem keveset, komplett nyari szett volt majusban. Nagyon vartam.
Eltelt ket het, hivtam az eladot, kozolte, hogy o feladta, at is kuldte a szelvenyt. Hivtam a postat, kozoltek, hogy a csomagot elvileg a postas kivitte, de ertesitot hagyott, mert nem voltunk otthon (mindig van otthon valaki, szoval ez kizart). Es egybol ment vissza a feladohoz. A felado postajan semmit sem tudtak rola. Junius vege lett, mire a csomag a postan elokerult!!!
Mivel egyertelmu volt, hogy sem kiszallitasi proba, sem ertesito nem volt (zart levelszekrenyben megtalaltuk volna) igy en tettem hivatalos panaszt. Egyebkent kiderult, hogy nem en voltam az egyetlen, friss postasrol volt szo, masokkal is ezt csinalta, igy a palyafutasa csupan harom hetig tartott.
Megmondom oszinten, hogy nem sajnaltam, nyilvan ez a munka nem neki valo. Ha lusta dolgozni, akkor ne dolgozzon.
A kisebb méretű (max. cipősdoboz), levélként feladott cuccokat mindig kihozza a rendes postás, ráadásul biciklivel. A nagyobbakat vagy a csomagokat a csomagos hozza kocsival.
Amúgy a múltkor tudtam meg, hogy fel lehet úgy is adni az ajánlottat, hogy levélszekrénybe NEM lehet bedobni, csak kézbe adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!