Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudunk dönteni név ügyben?

Nem tudunk dönteni név ügyben?

Figyelt kérdés
Solt a családnév, és lányunk lesz. A Tamara a kedvenc, de nehéz kimondani a 2 nevet együtt. Tetszik még a Lilla ÉS a Veronika is. Szerintetek?
2011. jún. 9. 14:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Lilla tetszik a legjobban. :D
2011. jún. 9. 18:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is Solt Lilla Tamara!!!!! :)
2011. jún. 9. 20:39
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Valóban nem hangzik rosszul a Lilla Tamara, de 2 nevet nem szeretnénk, mert úgyis csak az egyiken szólítjuk majd.
2011. jún. 9. 21:25
 14/19 A kérdező kommentje:
14:31 - Ti terveztek 2. babát? Az én kisfiam - ha lány lett volna, akkor a Veronika nevet kapta volna, de most meg már annyiszor gondoltunk rá, meg annyiszor emlegettük ezt a nevet, h kicsit "meguntuk". De valóban ez illene legjobban. Na, mindenképp írok, ha eldöntöttük, még 28. hetet kezdem, van még némi idő :)
2011. jún. 9. 21:27
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annyira tetszett gyerekkoromtól kezdve egy név, hogy igazából nem is nagyon foglalkoztunk azzal, hogy illik-e. AZT akartam, és szerencsére a férjemnek is tetszett. Kicsit nehezebb kimondani, biztos lehetett volna szebb csengésűt választani, de Annyira-annyira-annyira tetszett! :)

Sosem bántam meg. Kicsit hasonló a Solt Tamarához. Nem gáz :)

2011. jún. 9. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
NEkem is a Solt Lilla Tamara teszik legjobban :)
2011. jún. 9. 22:18
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Solt Lilla Tamara!
2011. jún. 10. 08:32
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

14.31-es vagyok. Már nem tervezünk több babát, mert 3 van. :) Az első kislány, Nikoletta Kiara lett, a második kisfiú, Richárd István, a harmadikat lánynak terveztük, ő lett volna Veronika Tamara - helyette Ádám Péter. Megértem, ha nem akarsz két nevet, bár én nem bántam meg, mert az első kislányom amint beszélni kezdett, közölte, hogy neki a Nikoletta nem tetszik, azóta Kiara. Mi a fiúnévvel voltunk úgy, hogy 10 évvel az első kisfiam születése előtt eldöntöttük, hogy Richárd lesz. Tökéletesen illik is rá, bár a születése előtt már mi is vacilláltunk, hogy biztos jó lesz-e? Amúgy nálunk a gyerekek meg vannak keresztelve, és a második keresztnevük jó katolikus keresztnévnek is (kivéve Kiarát, így ő kapott másikat...). A Veronika gyönyörű név, a Bibliában ő nyújtja a kendőjét a szenvedő Jézusnak. (Nem vagyok nagy szentfazék, csak leírtam.) :) Egyébként ezt találtam:

Veronika

Naptári napok:

Január 13.

Naptárban nem szereplõ névnapok:

Február 4.

Július 9.

Név jelentése:

Gyõzelmet hozó

Név eredete:

Görög-macedón-latin eredetû

Név elemzése:

A Veronika olyan személyiség kialakulását támogatja, aki találékony és alkotó. Bármi is foglalkoztatja, ha egy kicsit elmélyed benne, hamarosan sikereket ér el az adott területen. Ugyanakkor folyton folyvást új tapasztalatokra, kihívásokra vágyik, így ritkán fejezi be, amit elkezdett. Semmi sem ad neki békét vagy kielégülést, amit csinál. Amint a kihívás ereje alábbhagy, és megismeri a feladat nehézségeit, már más feladatra vágyik. Nyughatatlansága megnehezíti, hogy felelõsségteljes, stabil életet éljen.

Becenevek:

Vera, Verácska, Veron, Veronka, Verocska, Verus, Veruska, Roni, Ronika, Verni, Vernike

2011. jún. 10. 10:21
 19/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a sok választ. Végül egy 4. név mellett döntöttünk egyhangúlag, ez ma történt. De előtte még mindig a Veronika lett volna a befutó. :) A családtagoknak sem áruljuk el, hadd legyen meglepi :)
2011. júl. 1. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!