Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Táppénz és tgyás összege...

Alaszka kérdése:

Táppénz és tgyás összege forintra ugyanannyi?

Figyelt kérdés
Mert úgy tudom a táppénz 60% a tgyás 70%. De nem tudom melyikből mennyit vonnak, hogy érdemes-e megigényelni már a gyást táppénz helyett szülés előtt.
2011. máj. 31. 22:24
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Előre is köszi.

Tehát: 2009. novemberében járt le az első gyermek utáni gyed, aztán egy hétig munkanélküli állományban voltam, majd 2009. dec.1-től kezdtem újra dolgozni, és dec.1-től igényeltem a gyest is. Most 2011 április 4-től mentem el táppénzre, illetve még kaptam 15 nap betegszabadságot. Június 30-ra vagyok kiírva.

Azt mondták, hogy hiába voltam bejelentve 89500 Ft-tal, mivel kaptam gyest is, ezért csak a minimálbér után számolhatják ki a táppénzem. A tgyás-ra meg egyenesen nem tudott a nő mit mondani, csak annyit, hogy ha majd időközben elérem a 180 napot, akkor kaphatok...Nem is értem...11 éve folyamatosan dolgozok, és azért kaptam gyest is, ami jár munka mellett, emiatt most dőlne minden??

Köszi, ha kiszámolod, mert én már nem látok ebben a sűrűben.

2011. jún. 1. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!