A Petrik keresztnév eredetét, jelentését keresem. Hol találhatnám meg?
Figyelt kérdés
Már mindenhol utánanéztem a neten, de sehol nem találom. Ezt a nevet választottuk a Pöttömnek, és kíváncsi lennék az eredetére.2009. márc. 15. 20:25
3/14 A kérdező kommentje:
Petrik. Patrikra gondoltunk először, és mikor az anyakönyvezhető nevek között megkerestük, akkor tűnt fel, hogy a Petrik is választható.
2009. márc. 15. 20:38
4/14 anonim válasza:
rossz linket küldtem az előbb! boccs
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves második! Itt már próbálkoztam. De sajnos itt is csak a Patrik eredete van meg.
2009. márc. 15. 20:42
6/14 anonim válasza:
Szerintem ez is olyan, mint a Zétény, helységnév az eredete.
7/14 anonim válasza:
Miért nem jó a patrik? ezt mindenki rosszul fogja írni.
8/14 anonim válasza:
Hu, lesz gondotok ezzel a nevvel, hidd el mindenki elfogja irni Patriknak. Nagyon sok gubanc lesz belole, de ha gondolod, add neki ezt a nevet. Megbanjatok, hidd el. Hivatalokban, oviba, suliban...mindenhol gond lesz. (csak szoltam)
9/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Bár, kicsit meglepődtem azon, hogy ilyen problémásnak ítélik meg néhányan. Szerintem nem választottunk olyan hú, de extra nevet. A Petrik kicsit lágyabb csengésű, mint a Patrik, ezért döntöttünk mellette.
2009. márc. 16. 06:03
10/14 anonim válasza:
A Petrik, mivel a Patrik módosulata, ezért ugyanaz az eredete és a jelentése is.Csak egy írásbeli változata a névnek.Különben ugyan az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!