Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit éreznek azok az édesanyák,...

Mit éreznek azok az édesanyák, akiknek valamilyen fogyatékossággal született a gyermeke?

Figyelt kérdés

Tudom, azt nem lehet leírni!

De most őszintén!

2009. márc. 15. 18:52
 1/5 A kérdező kommentje:
úgy értem, hogy a baba megszületésekor mit éreztek?
2009. márc. 15. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hatalmas nagy szeretetet, és égető nagy fájdalmat!
2009. márc. 15. 19:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Egyet értek az első válaszolóval. És tényleg nehéz megfogalmazni. Az én kislányom Down - szindrómával született, minden leletem jó volt a terhesség alatt (magzatvíz vizsgálaton nem voltunk, de az AFP, tarkóredő stb. jó volt), születésekor derült ki a betegsége. Álmomban sem gondoltam volna, hogy nem lesz egészséges. Érdekes, hogy nem tört le annyira a rossz hír, úgy gondoltam nem szabad elhagynom magam, neki szüksége van rám, hogy szeressem, szoptatni tudjam, gondozzam...Rengeteg kérdés megfordult a fejemben: miért velünk történt ez, mit fognak szólni a barátok, ismerősök a család, kirándulhatunk - e majd vele, milyen lesz ha nagyobb lesz, fog - e tudni szépen beszélni, írni, olvasni, számolni és még sorolhatnám. Az vigasztalt egy kicsit, hogyha a terhesség alatt derül fény a betegségre, akkor is megtartottuk volna. Sokszor eltörik a mécses, ha egy egészéges babát látok megszületni a TVben és fáj a szívem, mert olyan boldogan vártuk mi is az érkezését. De most is boldog vagyok. A mosolya, a jó kedve, a ragaszkodása mindenért kárpótol. Nagyon aranyos, figyelmes, kiegyensúlyozott kisbaba, aki nemsokára 6 hónapos lesz. Szeretnénk neki majd egy kistestvért is ( kb. 1 éves kora körül újra próbálkozunk), remélem ővele nem lesz semmi gond. A férjem is jól viseli, bár, ha belegondolok, milyen boldogan vitt a szülőszobára és ilyen rossz hírrel kellett hazatérnie, hm ... ő előbb megtudta, mivel császároztak, altatásban.

De ugye nálatok nincs gond? Miért kérdezted?

2009. márc. 16. 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
kedves utolsó hozzászóló! minden tiszteletem a tiéd! sok boldogságot kívánok nektek!
2009. márc. 16. 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Köszönöm a 9:22 - es válaszolónak.

9:06 -os anyuka

2009. márc. 16. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!