Jó név a Koppány? Vagy mennyire gyakori?
Nekem nem tetszik, de egyre inkább jönnek vissza a hasonló nevek.
Amúgy van egy Koppány ismerősöm , és a családban még van Tas, Vajk, Bánk és Imola is.
Az én kisfiam neve is Koppány! Én már gyerekkoromban eldöntöttem, hogy ha fiam lesz, ezt a nevet adom. Férjemnek is nagyon tetszett.
Elég megoszló a vélemény a családom, ismerőseim körében...; de senki nem mondta egy szóval sem, hogy "nem szép". Aki szeret és tisztel, az a névválasztásodat is tiszteletben fogja tartani.
A fő kérdés szerintem az, hogy Neked tetszik-e. Mással ne foglalkozz!
A másik kérdésedre a válasz: itt, ahol én lakom, vagy az én ismerettségi körömben csak egy másik Koppányt ismerek... szerintem nem gyakori név.
Az én családomban + ismerettségi körömben mindenki rühelli ezt a nevet, de nekem bejön. Maga a név hangzása is tetszik, és az még rátesz egy lapáttal, hogy történelmi személy neve volt...
Anyám azt akarta, hogy Márk legyen a nevem (ettől hányingerem van), apám viszont Koppánynak akart keresztelni. A "probléma" csak az, hogy lánynak születtem. :)
Egyébként mi lett a neve a babának? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!