GYES-en szülök 2. gyermeket, jogosult leszek-e GYED-re?
Kisfiam 2009.április 15-én tölti be a 2. évét, tehát innentől leszek gyesen. 2. gyermekemet 2009 november 15-re várom.
Miből számolják ki a gyedet a 2. gyerekre? tgyásra is jogosult leszek?
Én úgy tudom,hogy a nagyobb gyerek 2.szülinapja előtt kell teherbe esni,hogy ugyanazt megkapd mint az elsőnél,de megszületnie nem kell addigra.Szerintem jogosult vagy rá,de kérdezd meg a munkahelyeden ott bizti tudnak segíteni.
6hós baba anyuja
Ha megvan a munkahelyed jelen pillanatban is, akkor az aktuális béredből számolják a GYEDet és persze TGYÁSra is jogosult vagy. De az első gyerkőc révén kapott GYESt le kell mondanod.
Ha nincs meg a munkahelyed, tehát passzív jogon kaptad a GYEDet eddig,akkor menj be az OEPhez érdeklődni. Én ezt nem tudom, mert ez a variáció nem érint. Jobb ha az OEPnél érdeklődsz, nem a munkahelyeden, mert ők jobban tudják, és némely munkáltató "szemét" ilyen téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!