Ki adja ki az igazolást a terhesállományba vételről háziorvos vagy a nőgyógyász?
Gondolom, hogy a nőgyógyásztól kell kérni igazolást, hiszen ő foglalkozott veled a terhesgondozáson, nem a háziorvos.. :-))
Sok sikert és boldog babavárást!
31 hkm
Éppenséggel a háziorvos az, aki terhesállományba vesz :)
(nagyalakú, rózsaszínű papír)
Nekem a terhesrendelésen mondták, hogy kiállítják.
Bocsi az offért, de tőlem egyébként nem kérte a munkáltató. Ez vajon nem baj?
OEP honlapjáról:
A keresőképtelenség igazolása
A biztosított keresőképtelenségét az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott egészségügyi
szolgáltató (intézmény) orvosa igazolja, tehát magánorvos nem jogosult a táppénzhez szükséges
keresőképtelenség igazolására.
A keresőképtelenség, illetve a keresőképesség elbírálására jogosult
a háziorvos,
a házi gyermekorvos
a járóbeteg-szakellátás orvosa, ha az intézményvezető erre feljogosította és területileg vagy a
háziorvos beutalása alapján a beteg ellátására illetékes
az ideggondozó, , ha az intézményvezető erre feljogosította
a bőr- és nemibeteg-gondozó, ha az intézményvezető erre feljogosította
a tüdőgondozó, ha az intézményvezető erre feljogosította
az onkológiai gondozó szakorvosa, ha az intézményvezető erre feljogosította
az egészségbiztosítási pénztár ellenőrző főorvosa
regionális egészségbiztosítási pénztárral felülvéleményező tevékenységre szerződött főorvos.
Pont tegnap beszéltem erről a munkahelyemen. Azt mondták, hogy a terhesgondozáson kell kérni, 1-2 héttel azelőtt, hogy elmennél tgyás-ra. Aztán be kell küldeni a munkahelyre. Miután megszültem, nekem kiküldik a további papírokat, nem kell semmit egyedül intéznem, szerencsére!
31 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!