Adókedvezmény igénylése?
Figyelt kérdés
Március 28. óta TGYÁS - on vagyok, 2 hete született a kisfiam. Amikor még dolgoztam és szóba jött, hogy igényelni lehet adókedvezményt a baba után akkor a cég könyvelője azt mondta, hogy senkinek nem igényelik meg a cégnél mivel, én abból pénzt nem látnék, csak a cég járna jól, hogy kevesebbet fizetne utánam, és majd év végén visszaigényeljük, és akkor kapok én pénzt, azt mondta a TGYÁS - om se lenne több, ha megigényelem. Én ezt el is hittem, viszont most derült ki, hogy ha a cégtől fizuban nem is kaptam volna többet, de a TGYÁS - nál havi 10ezre forinttal többet utalnának most, ami azért nem mindegy. Én nem írtam alá semmilyen lemondó nyilatkozatot, viszont kollégáktól hallottam, hogy lehet a könyvelő aláírta helyettem. A kérdés az lenne, hogy még lehet - e igényelni az adókedvezményt, illetve mit lehet tenni, hogy tényleg megkapjam a havi + 10ezer forintot?2011. máj. 17. 14:13
11/11 anonim válasza:
Szerintem ezt már döntsd el te :)
Adójóváírás 11086 Ft/hó
Adókedvezmény 10000 Ft/hó
(Egyébként a netes kalkulátorok számolnak az adójóváírással, azért hozott ki többet, mint amennyit kaptál, mert belekalkulálta. De ez a tény oda is van általában írva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!