Milyen a jó nőgyógyász?
Sokan panaszkodnak a nőgyógyászra, akihez járnak.
Mik az elvárásaitok?
Szia!
Nekem ezek fontosak:
- pont annyi időt foglalkozzon velem, amennyit kell. Egy korábbi nőgyógyászomnál úgy éreztem, mintha futószalagon lennék: általában úgy kellett a szavába vágnom, hogy el tudjam mondani a teljes okot, amiért mentem. Egy másiknál (szerencsére ez csak helyettes doki volt) pedig már nagyon kényelmetlenül éreztem magam, amikor harmadjára kérdezte meg, hogy "és még?", miközben a másodikra is már azt mondtam, hogy más bajom nincs.
- ne reagáljon dolgokat túl, ha úgy érzi, hogy ő nem teljesen kompetens (nincs meg pl. az eszközparkja), akkor küldjön tovább. Ehhez tartozik szorosan, hogy ha valami gyanúja van, akkor ne kezdje el egyből a legrosszabbat sorolni, de azért ismertesse velem, hogy mire számíthatok (pl. így: általában ez szokott ennek a hátterében lenni, nagyon szélsőséges esetben az.)
- ne beszélgessen latinul az asszisztenssel úgy, hogy nekem magyarul ne mondaná el.
- iszonyatosan tud idegesíteni, ha míg én vetkőzöm, addig a doki és az asszisztens az előző beteg akármilyéről csevegnek.
- ne legyen átjáróház a vizsgáló.
Az én dokimnál az is szimpatikus, hogy ugyan szigorúan magázódunk, de mégis viszonylag laza a hangulat, jónak nevezhető a kapcsolatunk. Nála szültem az első babámat, amikor megyek hozzá vizsgálatra mindig megkérdezi, hogy hogy van a lánykám, ha kint van a váróban apával, akkor kinéz hozzá.
Nagyon sok dokinál úgy érzem, hogy ő a nagy orvos, az asszisztens meg egy senki. Nála nem így van, az asszisztense nem gépírónő és eszközadogató, érezni, hogy köztük is megvan az összhang, így könnyebb fesztelennek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!