Szerintetek bele menjek? (baba névadás)
20 éves vagyok, és kisbabákat várok. Párom angol származású, és 2 hónap múlva ikreknek adok életet. Ezzel semmi baj sincs, de ő külföldi nevet akar adni a piciknek, én pedig magyart. A vezetéknév Sparks, és ehhez szeretne valami idegen csengésű nevet.
Szerintetek mit tegyek? Ja igen: írnátok szép magyar és angol neveket? Nagyon-nagyon megköszönném! :)
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon rendesek vagytok! :) Gyönyörű neveket írtatok! :)
Igen, az engem is idegesít, hogy sok MAGYAR PÁR külföldi neveket ad a gyermekének. Kérem, ha ő MAGYAR, viselje úgy! :) Biztos, hogy valami hagyományőrző nevet fogunk választani a picinek, mind kül-, és belföldön. =)
Szia! :)
A páromnak lánynevekben az Izabella, Annabella, Annette, Elizabeth, Yasminne és a Gwendoline tetszik. Fiúban az Alex, Robert, Thomas, Jason, Justin.
Nekem inkább a magyarosak mint az Éva, Júlia, Zsuzsanna, Tímea, Zita, György, Péter, Nándor, Olivér. :)
a Peter es az Oliver pl jok Angliaban is
Meg a Laura es a Viktoria jutott most eszembe
2. valaszolo
Keves az a nev amit angolul es magyarul is ugyan ugy irunk :S
leginkabb az ekezetek miatt
melyik orszagban eltek? mert ha Anglia akkor sajna jobb ha engedsz a parodnak, mert megkonnyited a baba helyzetet, ha ekezet nelkul anyakonyveztetitek.
mi Magyar nevet adtuk a lanyunknak attol fuggetlenul, hogy Angliaban elunk es itt is szuletett, de mar banom :S
igazabol nagyon megnehezitettuk az eletet
A kovetkezo babank ha kislany Kamilla Bella (magyarosan leirva) vagy Rebeka Milla/Manna lesz.
Ha kisfiu akkor pedig Oliver Andras vagy Dominik Andras.
Kislanyunk Boglarka Dorka es meg nem volt senki aki ki tudta volna mondani a nevet helyesen :S
2.v
Én írtam vezetéknévvel együtt a neveket!
Nálunk a keresztszülők adták az első nevet mi meg a másodikat így lett: Benett Dominik a kicsi
Mi ugyan kint elunk, de ugy oldottuk meg, hogy a nev mind irasban mind kiejtesben hasonlitson mindket nyelven. Nem ereztuk fair-nek, hogy az egyikunk vagy masikunk nyelvet, kulturajat mellozzuk. Sajnos ilyen nevekbol tenyleg keves van, de mi talaltunk :) Ha lany, akkor Hanna, ha fiu, akkor Oliver vagy Adam.
Alternativ megoldas, ha ket nevet adtok es az egyik nev angol, a masik magyar.
szia
az én unokatesómnak is külföldi a gyerekei apja :
Karla
és Romina Nikol
a Romina név nagyon tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!