Mi gúnyolódni való van azon, hogy egy 6 (vagy akárhány) éves gyerek még soha nem evett McDonaldsban, és nem is áll szándékomban oda vinni?
Feltettem egy kérdést, amiben adalékként megemlítettem ezt, hogy ne ajánlják a Mekit, mint helyszínt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ez egyből szemet szúrt, mi ebben a fura? Nem mindenki olyan elvek szerint eteti a gyerekét, ahogy akarja? Én magam sem eszem ilyet, és a gyerekemnek sem adok, de ettől még semmi rosszat nem mondok arra, aki odaviszi a gyerekét. Egyszerűen úgy érzem, mindenbe belekötnek, amit ezen az oldalon kiadok magamból, pedig én sosem oktatok, csak a kérdésre válaszolok, és ezt is várnám el másoktól :(
Különc vagyok?
Igyekszem bio dolgokat vásárolni, nekem ez évtizedes szokásom, és így természetes, hogy a gyerekeimet is eszerint nevelem.
Nyilván ha én magam járnék Mekibe, akkor biztosan elvinném a gyerekeimet is. De így, hogy sosem voltak még, nem is igénylik - hamburgert eszünk otthon, közös programként gyártjuk. :)
Pont ezért, mert annyi műanyagot és mérget megeszünk alapból is, nem szeretném direkt módon fokozni.
Nem vagyok mekiellenes, de nagyon ritkán mentünk régen is, mert azok az adagok nekem nő létemre a fél fogamra sem elegek, de ennek ellenére mindkét terhességem alkalmával volt olyan eset, hogy "most azonnal mekis sajtburgert/csibeburgert kell ennem". A kisfiammal még sosem mentünk(17 hónapos). Terveink szerint őt is max évente 1x-2x fogjuk vinni, de pár évig még nem érezzük szükségét.
De van egy sztorim: kb 9-10 hónapos volt a kisfiam, mikor hazafelé jövet a ház előtt összefutottunk a szomszédunkkal, akinek fél évvel idősebb kisfiai vannak. A kisfiúk kezében mekis sültkrumpli, anyuka felszerelve a happymeal menüs dobozokkal. Mondja, hogy a mekiben voltak, kérdezi, hogy mi merre jártunk, mondom: könyvtárban. A nőnek azt az undort az arcán.. Mintha leprást látna. Reakciója erre: "Kultúrsznobok!!" (tegyük hozzá, hogy pedagógus az anyuka).
Szóval mindenki másképp csinálja!
Nem vagy különc, az anyuka jól betalált, a másik pénztárcájában turkálni meg gyomorforgató.
Én személy szerint undorodom a mekitől, az egyetlen gyorsétterem ami néha el tud csábítani az a KFC. Viszont tudom, hogy gyereknek nagyon szerettem, ha néha mekiben ettünk. Még a pocakomban van a lányom, és személy szerint magamtól én sem fogom soha elvinni gyorsétterembe, de ha más megteszi (nagymami, rokonok stb..) nem jelent majd problémát...ha meg majd már magától szeretné, néha az is bele fog férni...de ha rajtam múlik ilyen helyen egy jó ideig nem lesz majd:)
Életem eddigi 21 éve alatt egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam mekiben vagy hasonlóban. Mostanában néha Gyrost vagy pizzát eszem napközben, mert ha egyetem után felmegyek a haveromhoz, akkor kb. reggeltől estig nincs egyéb kaja, de kb. ebben ki is merül a gyorskajás fogyasztásom.
Nem értem, hogy ez miért téma bárkinek is. De ahogy elnézem más se: az a válasz valahol 20%-nál jár, ami azért nem egy dicső pontszám. :)
Nem értem a problémát. A hozzászólók közül egy volt csak, aki nem utálta a mekit (ahogy amúgy velem együtt minden normális ember, főleg, ha gyerekekről van szó) és volt egy másik, egy biokajás beszólással. De amúgy a többség mindenképpen egyértelműnek tartja, hogy a gyorséttermek nem valók gyerekeknek.
Igazából a gyorsétterem arra való, hogy a (gazdag) menedzser, amikor siet és van összesen 10 perce enni, akkor beszalad és vesz valamit... de azt se napi vagy heti szinten...
Az, hogy a tinik lepik el a mekiket kis hazánkban és Ukrajnában és még sok országban, az egy csúnya tévedés, amiben a szülőknek is óriási felelőssége van.
Akik tévéztetik, azok mekiztetik is a gyerekeiket :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!