Ebben a helyzetben mit tehetek?
Figyelt kérdés
Nem rég jeleztem a főnökömnek, hogy ha a fiam betölti a 2 évet akkor szeretnék vissza menni dolgozni. Erre azt mondta nem tud nekem munkát adni. Ilyenkor mi van? Nem köteles visszavenni amíg gyesen vagyok? Vagy hogy működik ez?2011. máj. 10. 14:34
1/3 anonim válasza:
6 órában dolgozhatnál de nem köteles 2 év után visszavenni! Mondhatja hogy Gyes alatt otthon maradsz...
2/3 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl jó... De köszi a választ!
2011. máj. 10. 14:53
3/3 anonim válasza:
Erről lehet vitát nyitni...
Hivatalosan, amikor gyeden/gyesen van ember lánya, akkor fizetés nélküli szabin van, amit a munkáltató részéről kötelező adni. Na de azt nem írja a munka törvénykönyve, hogy neked kötelességed igénybe venni! Magyarul ha írsz egy levelet a munkáltatódnak, hogy az X. napon igényelt fizetés nélküli szabidat Y. nappal meg kívánod szüntetni, akkor nem nagyon tud mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!