Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gazdag nagyszülőknek mit engedsz?

Gazdag nagyszülőknek mit engedsz?

Figyelt kérdés
Hol van a határ mondjuk a kényeztetésben? Meddig mehetnek el?
2011. máj. 10. 11:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én azt láttam az unokaöcsémen és -húgomon, hogy amikor tehetősek voltak a szüleik, akkor mindenből megkapták a márkásat, amikor pedig becsődölt az apjuk vállalkozása és egyik hónapról a másikra is csak segítséggel tudtak megélni, akkor is követelték a drága cuccokat, nem értették meg, hogy nem telik rá.

Sógornőm kisfia nemrég kapott egy elektromos quad-ot a nagyszülőktől, és már mondta is a nagyi, hogy a mi fiunk is kap majd egyet. Meg is beszéltük a férjemmel, hogy nem fogjuk engedni, inkább biciklizzen a mi fiunk is, mint minden átlagos gyerek.

2011. máj. 10. 11:57
 12/20 A kérdező kommentje:

Pusztán azért nem akarom,hogy Nike-ban járjon, mert reális ésszel végigondolva hülyeségnek tartom! Azért mert a szüleim gazdagok, mindig is tudtam helyénkezelni a dolgokat. Nem gondolom,hogy egy pipa miatt kell a két hónapos gyerekemnek 5 ezerért poóót vennem! Nem azért mert nem tehetem meg, megtehetném,hogy minden napra vegyek neki egyet, pusztán értelmetlennek, feleslegesnek tartom. Azért mert van pénzt, soha sem szerettem szórni! Sőt, ahogy látom sok szülő ezt maga mutogatásnak szánja, mondván, na nekünk ilyen jól megy, megtehetjük ezt is. Még ha jól is megy, véletlenül sem szeretném,ha ez látná a külvilág is.

És sajnos elég korán el lehet kapatni a gyereket. Nem szeretném,ha a nagyit automatikusan a pénzzel, az ajándékkal kötné össze!

2011. máj. 10. 12:11
 13/20 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled. A pénzt azért elfogadhatot, ha más nem, beiskolázásnál jól jön majd, de még jobb, ha egyetemista koráig lekötitek neki.
2011. máj. 10. 12:15
 14/20 anonim ***** válasza:
Megkértem őket , hogy ünnepekre mindenkitől EGY darab ajándékot kaphat, a többit, ha mrgis hoznak, vigyék vissza, jó lesz karácsonyra:) én semmit nem tudok venni a fiamnak, mert anyós kéthavonta megjelenik egy zsák ruhával, mert itt-ott járt és bevásárolt...:) nekem is az a bajom, hogy túl sok a cucc néha! Ha kérem, hogy vegyen atlétát, bugyit, mert tudom, hogy a c&a-ban van, 3 dbra gondolok és mondom is, mégis 10-et vesz...fú, nem egyszerűek! Ed Hardy ruhákat kapott egy évesen Amerikából, akkor kértem, többet ilyen ne tegyen, mert ez akkora pazarlás, hogy rosszul vagyok....inkább vegye meg a 12 évesnek, sógoroméknak. Ha van pénz, az is tud gond lenni, de valljuk be, ha nem lenne, nagyobb gond lenne!
2011. máj. 10. 12:18
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

:-) lehet, hogy csak engem nem zavarna?

őszintén szólva nekem rendben van, hogy ha a nagyszülők elkényeztetnék a gyerekeimet. Szerintem semmi baja nem lesz egy gyereknek attól, ha megtanulja, hogy van gazdag meg szegény. és igen anya meg apa most szegény, ezért anya nem tud ilyet olyat venni, mama meg papa gazdag és tőlük lehet nagyobb ajándékra számítani. azzal egyetértek, hogy talán vannak felesleges dolgok, de azzal, hogy határ szabja a szüleimnek abban, hogy mit vehetnek meg és mit a pénzükön, amit utána gyerekeimnek akarnak adni! hát---- nem tudom, gondolom azért gályáztak annyit, hogy most ezt jóleső érzéssel megtehessék. magyarán szerintem a nagyszülő legalább olyan fontos ebben a kérdésben mint a gyerek.

nálunk nincs ilyen "gond" egyelőre, de ha lesz is biztosan nem fogok beleugatni.

2011. máj. 10. 12:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy , de úgy szeretnék ilyen gonddal kűzdeni! Sosem voltam a híve annak, hogy drága márkás dolgot kapjon, (pl adidas, nike melegítő, cipő) addig amíg meg nem áll a növésben, de olyan jó lett volna, ha az elmúlt két évben, minden szezonban, illetve méretnövéskor bemehettem volna egy pl brendomba, és aggodalom nélkül kifizethettem volna a 15 ezret egy normális siesta cipőért, ami jó a gyerek lábának. Igen siesta van a lábán, de nem újonnan, mert nem tehetem meg, és a nagyszülők sem.

A lényeg, hogy minden alkalomra kapjon a gyerek egy ajándékot (szülinapra, karácsonyra nagyobbat, névnapra, gyereknapra kisebbet) a többit meg utaltasd számlára a nagyszülőkkel. És igen nagyon tetszik, kedves kérdező, hogy tehetős létedre nem szeretnéd fitogtatni, meg más orra alá dörgölni! Ezzel a felfogással, nem lesz gond a gyerekeiddel sem, mert mindig látni fogják a józan gondolkodást, még akkor is, ha a nagyszülőkkel elszalad a ló.

2011. máj. 10. 12:50
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem arról van szó, hogy teljesen le akarom állítani a nagyszülőket, csak azt szeretném, ha normális keretek között maradnánk! Semmi értelmét nem látom 250 ezerért babakocsit venni. Akkor azt a pénzt inkább tegyük neki félre, vagy vegyünk rajta fejlesztőjátékokat!

Baráti körben már tapasztaltam,hogy szintén tehetős nagyszülőknél a másfél éves!!! beszélni még alig tudó gyerkőc, első kérdése,ha meglátja a nagyiékat,hogy mit hoztál? Ezt szeretném elkerülni. Azért örüljön a nagyinak, mert jön, mert jó vele játszani, a papának meg azért,mert jó a hátán pacizni!

Utolsó: köszönöm a bókot. Igazán jól esett!:))

2011. máj. 10. 13:04
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező 12:44 -es vagyok, akit nem zavarna :-)

így már értelek jobban. és őszintén szólva emiatt nekem is fáj a fejem, a nagyszülők nem gazdagok, de tehetősebbek nálunk. legutóbb kapott a 2 éves gyerekem egy kisméretű gumi ugrálós várat. akkor én is elmondtam, hogy a kétéves gyerek még nem tud ugrálni, mert még nem ennyire fejlett. és én is sírva könyörögtem, hogy legközelebb megkérdezni, de megértettem a válaszukat: mi közöd hozzá.

visszatérve azt tapasztalom a gyerekeimen, hogy nekik nincs különbség a használt ruha és nike ruha között, tehát ezt a különbséget csak te tudod, ő nem. és valójában nem az a lényeg a gyereknek, hogy mit kap, hanem hogy rendszeresen kap-e.

a hátsó szomszédunk egy nagyon aranyos öregnéni, aki tyúkokból, földművelésből él. minden másnap ad nekünk valamit, tojást petrezselymet. a gyerekem, ha meglátja már rohan, hogy Ida néni mit ad, mit ad. elkapatta a gyerekemet? igen. gazdag a néni? nem.

remélem érted mire akarok kilyukadni.

2011. máj. 10. 13:56
 19/20 anonim ***** válasza:

én is azt írtam hogy szerintem ezzel nem lehet elkapatni.

az utolsó pedig jól leírta.

Gondoljátok hogy azért mert valami drága azt a gyerek tudja?

nem nem tudja.

ha valakitöl rendszeresen kap a gyerek valamit akkor azt egy idö után elvárja, mert tudja hogy onnan jön. legyen ez egy csoki vagy akármi más.

nem hinném hogy a gyerekem nevelésében bármi bajt csináltam azzal hogy a babakocsi 200000 Ft-ba vagy az etetöszéke 50000ft lenne. vagy az a polo Kranz vagy Esprit vagy Nike. foggalma sincs. én nem mondom neki.

én úgy öltöztetem és azt veszek meg neki ami nekem megfelelö.

mi egyre figyelünk hogy az ajándékozásnak legyen lényege. a gyerekünk csak úgy nagyon ritkán kap bár mit is. a ruhák amiket úgy vásárolok hogy egyböl ráadom, de játékot mindig valami eseményre kap így 7 hósan is. de nem a tárgyak értéke számít a nevelésben. az én gyerekemnek természetes lesz a drága és olcsó dolgok, mert mikor bemegyünk a H&M-be vagy egy Esprit üzletbe akkor nem fogja tudni az árban a külöbséget. de nem hinném hogy észre veszi a külömbséget hogy apa mercivel az anya meg peugeottal jár. ezt még egy nagyobb gyerek sem tudja hogy mi a külömbség csak ha valaki mindig kihangsúlyozza hogy hú csak a merci jó.

2011. máj. 10. 14:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Anyukámék nem az hogy gazdagok, jómodúak, inkább egyszerű emberek. Megbeszéltük, hogy ha adni szeretnének valamit az unokának, akkor inkább pénzt adnak. Pénzt, ami megy a számlájára, nálunk az tiltott zóna, az csak a gyerkőc pénze. De nem is kell hogy tudjon róla, majd ha komoly tervei lesznek a jövőre nézve, főiskola, lakás, házasság.

Nem szeretem az eltúlzott dolgokat. Ruhákat a turiból vesszük, ki mondaná meg azokról, hogy azok onnét valók. Mindegyik tök divatos! És én is abból öltözöm.

2011. máj. 10. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!