Szülési szabadság előtt VALÓBAN NYILATKOZNI KELL arról, hogy mennyi ideig kívánok távol maradni a munkahelyemtől. GYED, GYES, esetleg?! A főnököm mondta, hogy nyilatkoznom kell, de én még nem hallottam ilyet.
Ha azt írom alá, hogy két évig, akkor két éven belül nem jelentkezhetek újra munkába állásra, ez tiszta sor, de csak évet írok alá, és menet közben úgy alakul, hogy be tudjuk vállalni a harmadik (huszonezres) évet, akkor mi történik?!
Válaszaitokat ezúton is köszönöm!
Szia!
Én úgy írtam a fizetés nélküli szabis kérelmemet, hogy "X. nevű, év. hó. nap született gyermekemre való tekintettel kérem a fizetés nélküli szabadságomat engedélyezni szíveskedjen". Mindkettőt így írtam, mindkettőt elfogadta a munkáltatóm.
Én kértem mind a 3 évet, mert azt mondta az ügyintéző, hogy hamarabb is vissza mehetek, de ha csak 2 évet kérek, és mégis maradnék itthon 3-at, akkor az már nehezebb ügy!
Egyébként valószínű, hogy én is visszamegyek 2 éves korában.
Nem kimondottan nyilatkozni kell, hanem ki kell venned a fizetés nélküli szabadságot, mert gyed csak akkor jár.
Kérheted a fizetés nélküli szabadságot akár egy évre is, de mindig időben meg kell újítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!