GYED utáni szabadság?
Kislányom betölti jővőhéten a 3.életévét.A munkahelyemre nem vettek vissza.Kivehetem a bennt maradt szabijaimat vagy így ki kell fizetniük?
Én ki szeretném venni és utána leszámolni.
Sajnos nem vagyok munkaügyes, de ez nem hiszem, hogy "szeretés" kérdése.
Van státuszod, ahova (még ha papíron is) de tudnak tenni a szabadságod idejére? Mit jelent jkonkrétan, hogy nem vettek vissza? Megszüntették a munkaviszonyodat? Vagy csak nem várnak tárt karokkal vissza?
Nekem ez fura, hogy miért csak 1 héttel előtte kezdesz utánajárni? Tudom, miről beszélek, mert nekem megszüntették a státuszomat a gyedem alatt, de nem rúgtak ki, csak a munkaköröm szűnt meg. Én januártól állok munkában, de már júliusban lebeszéltem a hogyan továbbot a főnökömmel.
Első válaszoló vagyok
Kifejthetnéd tényleg, hogy mi az hogy nem vettek vissza. Ha ténylegesen nem vettek vissza, akkor a szabikról is tudnod kéne, hogy mi van velük. A te esetedben már 30 nappal a munkába állás előtt tudatnod kellett volna a munkáltatóddal, hogy a kislányod 3 éves lesz és tudni szeretnéd, hogy mi a munkába állásodnak a feltétele. Ha nem vesznek vissza véglegesen, tehát megszüntetik a szerződésedet, akkor nincs választásod, egyben ki kel fizessék a szabadságaidat. De engem is érdekelne, hogy miért csak egy héttel előtte kezdesz el érdeklődni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!