Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek? A párom szeretne...

Mit tennétek? A párom szeretne még egy babát de én nem.

Figyelt kérdés

2 éves a lányunk.Nagyon szerencsések vagyunk mert egy probléma mentes gyerek.Viszont nekem nincs kedvem újra terhesnek lenni, szülni, éjjel kelni szoptatni stb.

Mert ugye a nagyja munka úgy is nőkre hárul.

Én így is teljesen érzem a családunkat de a párom vágyik még egy gyerekre.Tudom önzőség lenne nem megadni neki de én vagyok az aki ezt az egészet végig csinálja és ha én nem vágyom rá az úgy nem az igazi.

2011. máj. 7. 07:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem beszéld ezt meg vele, hogy Te még nem állsz készen és nem is tudod, hogy valaha újra úgy fogod érezni, hoyg szeretnél gyereket, mert Téged a sok feladat, ami egy gyerekkel van leterhelt és nem vagy biztos benne, hogy ugyanolyan odaadással tudod csinálni mint az elsőnél. Ha mégis kitart amellett a Párod, hogy szeretne testvérkét a lányodnak, akkor beszéljétek meg, hogy neki is be kell segítenie. Nálunk ez úgy működött az első gyereknél is, hogy kiborultam és mondtam, hogy muszáj, hogy segítsen többet, mert egyszerűen kikészülök. Nekünk mondjuk problémás is volt az elején a lányom. Párom azóta mindennap amikor haza jön onnantól kezdve segít nekem, és Ő vásárol. Esti mosogatást Ő csinálja általában, és hétvégén, amikor nagytakarítást csinálok elmegy játszóra a lányommal, minden este Ő fürdeti, de tényleg eddig egy év alatt kb kettőt hagyott ki, már én szoktam mondani, hogy menjen el a haverokkal, mert már bírom. Nálunk is inkább Ő akar másodikat és mondtam neki, hogy többet kell majd az elején segítenie megint, és mondta, hogy eddig is bizonyított, nem fogok csalódni benne. Szerinte 4 fővel teljes a család.

Úgy érzem nem vállalnék én sem 2. babát, ha nem láttam volna, hogy az elsőnél mennyire kivette a részét.

2011. máj. 7. 07:48
 2/6 anonim ***** válasza:

beszéld meg vele. EZ nagy felelőség, és úgy hogy nem akarod igazán , a gyerek fogja megérezni! Már odabent! Mond meg a párodnak hogy nem akarod és kész, és ezt nem lehet hirtelen megváltoztatni -"átkapcsolni mint egy rádió adót"- és azt is megkérdezném hogy ugye nem akar egy boldogtalan - akár sérült!- 2. gyerek apja lenni...

Igenis tartsa tiszteletben az érzéseidet. Ha ugyhozza az élet ugyis vállalkozol egy másodikra.

Tapasztalatbol beszélek. A tesóm nem vágyott gyerek és elvan b@szva az élete, a személyisége mindene. Sosem lesz belole normalis ember sajnos.

2011. máj. 7. 07:52
 3/6 A kérdező kommentje:

A párom is segít.Amint haza ér melóból már játszik is a kicsivel, minden eset ő fürdeti stb.

Én attól is félek h idegileg, hogy bírok majd kettővel.

2011. máj. 7. 07:52
 4/6 anonim ***** válasza:
"attol félek idegileg hogy birok MAJD kettővel" ezekszerint már eldöntötted hogy lesz mégegy. Ennyi.
2011. máj. 7. 08:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Én pont az ellenkező problémával küzdök,nagyon szeretnék még egyet,de a férjem nem.Szívesen kezdeném újra még egyszer,csak persze később néhány év múlva.Sokat törődik a babával,anyagilag is megengedhetnénk,mégsem akarja,hiába a szívem szakad meg,ezt el kell fogadnom.

A gyermekvállalás két ember döntése kell,hogy legyen,tehát ha neked kétségeid vannak,akkor ne tedd.Ettől nem vagy önző.

2011. máj. 7. 09:19
 6/6 anonim ***** válasza:

08 : 01 esnek igaza van

vszínű belevágtok csak még bizonytalan vagy

vagy már nem is vagy?...

:)

2011. máj. 7. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!