Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megszűnik a munkaviszonyom a...

Megszűnik a munkaviszonyom a terhességi gyermekágyi segély alatt, ilyenkor mi a teendőm?

Figyelt kérdés
Na szóval,határozott idejű szerződésem van 2011.12.31-ig 11.03-ra vagyok kiírva ha kapom a tgyás-t utána megszűnik a m.viszony akkor mi van?? kapom tovább?? + a gyed hogyan lesz elbírálva.Ha tud valaki segítsen előre is köszi mindenkinek.
2011. máj. 2. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Erre a Mák-nál tudnak pontosan válaszolni.A gyedet a béred alapján számolják ki.De ha megszünik a munkaviszonyod akkor nem tudom,hogy mi lesz.Elméletileg amég otthon vagy a babával nem küldhetnek el én úgy tudom.Mert,hogy van egy ilyen törvény ami az anyákat védi.Esetleg a munkaügyön is megkérdezheted.
2011. máj. 2. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

A MÁK-nál erre nem tudnak válaszolni, ugyanis sem a tgyáshoz, sem a gyedhez nincs köze a MÁk-nak.

Az első válaszoló nem tudja jól azt sem, hogy nem küldhetnek el, mert a határozott idejű szerződés akkor is megszűnik a határozott idő elteltével, ha terhes vagy, vagy babázol.

Viszont mivel tgyás alatt szűnik meg a munkaviszonyod, a gyed passzívan járni fog ugyanúgy, mintha meglenne a munkaviszony.

Az egyetlen különbség, hogy a passzív gyed ideje nem fog beszámítani a biztosítotti időbe, de ennek is a második babánál van jelentősége.

Semmilyen további teendőd nincsen, majd beküldöd a gyed igénylést, és ugyanúgy a béred alapján fogják kiszámolni, mint a tgyást.

2011. máj. 2. 13:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2011. máj. 2. 16:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Nincs mit. Csak egy kérdés: a helyes választ ugyan miért kell lepontozni? Mert rosszul esik, hogy valaki más jobban tudja nálad?

Azt hittem ez az oldal azért van, hogy HELYTÁLLÓ információkat kapjon a kérdező, nem azért, hogy mások innen onnan összeszedett, valóságalappal alig rendelkező híreszteléseket írjanak válaszként.

Vagy sértő, ha valaki valamit jobban tud?

Nem értem.

De ha bárkit megnyugtat az, hogy bosszúból a helyesbítésért megnyomja a piros kezet, egészségére. Remélem ennél több öröme is van az életében...

Szép estét mindenkinek.

2011. máj. 2. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!